Ο ιδρυτής και CEO της SpaceX, Elon Musk, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του Twitter έδωσε στη δημοσιότητα δύο εικόνες για να πάρουμε μία ιδέα για τα όνειρα του ίδιου και της εταιρείας του για την εποίκηση του πλανήτη Άρη.

Η μία από τις δύο εικόνες δείχνει το BFR, τον τεραστίων διαστάσεων πύραυλο της SpaceX που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης και προορίζεται για αποστολές στο βαθύ διάστημα, ενώ η άλλη δείχνει τόσο τον BFR όσο και την "Mars Base Alpha".

Δεν είναι μυστικό ότι η ιδιωτική διαστημική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει μία βάση με προσωπικό στον κόκκινο πλανήτη. Το 2017, ο Elon Musk ανακοίνωσε ότι στα σχέδιά της εταιρείας του συμπεριλαμβάνονται δύο αποστολές με το σύστημα BFR μέχρι το 2022, για την μεταφορά υλικών στον πλανήτη Άρη, ως μέρος της προετοιμασίας για την άφιξη των πρώτων αποίκων του πλανήτη Άρη μέχρι το 2024. Πριν συμβεί κάτι τέτοιο ωστόσο, η SpaceX θα πρέπει να ξεκινήσει τις δοκιμές με τον BFR, το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Η Space X ωστόσο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον BFR για να μεταφέρει υλικά και ανθρώπινο δυναμικό για να κατασκευάσει μία βάση στη Σελήνη. Η εταιρεία, έδωσε εικόνες στη δημοσιότητα το 2017 –μέσω του λογαριασμού της εταιρείας στο Instagram- που απεικόνιζαν κάποιες πρώτες ιδέες για την Moon Base Alpha και την Mars City. Οι παλαιότερες αυτές εικόνες έδειχναν ένα παλαιότερο σχέδιο του BFR σε σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα, αφού η εταιρεία αναβάθμισε τόσο την εμφάνιση όσο και κάποια από τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του στο εσωτερικό του.

Άραγε θα μοιάζουν έστω και λίγο οι πραγματικές βάσεις, αν καταφέρουμε να επιτύχουμε κάτι τέτοιο, με αυτές που απεικονίζονται στις εικόνες; Ο Elon Musk, είχε δηλώσει –και είναι γνωστό ότι ο Elon Musk είναι… υπεραισιόδοξος με τα χρονικά περιθώρια και χρονοδιαγράμματα- ότι ενδέχεται να χρειαστεί μία δεκαετία από σήμερα για την εταιρεία του για να κατασκευάσει μία βάση.

Engadget

  • Like 4