Στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, η ιστοσελίδα Protocol δημοσίευσε ένα άρθρο που έκανε διάσημο τον 19χρονο Jack Sweeney εξαιτίας ενός Twitter bot που έχει αναπτύξει. Ο φοιτητής διατηρεί το ElonJet, έναν tracker που κάνει tweet κάθε φορά που απογειώνεται ή προσγειώνεται το ιδιωτικό τζετ του Elon Musk.

Ο Jack Sweeney έχει δημιουργήσει και άλλα bots που αξιοποιούν δημοσίως διαθέσιμα δεδομένα εναέριας κυκλοφορίας για να παρακολουθεί τα ιδιωτικά αεροπλάνα διασημοτήτων και επιχειρηματιών όπως οι Bill Gates και Jeff Bezos.

Με περισσότερους από 180 χιλιάδες followers ωστόσο, ο λογαριασμός ElonJet είναι μακράν ο δημοφιλέστερος, και είναι αυτή η δημοτικότητα που οδήγησε τον Elon Musk στο να επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον Jack Sweeney.

Το Φθινόπωρο, ο γνωστός επιχειρηματίας που πλέον είναι ο πλουσιότερος στον πλανήτη επικοινώνησε με τον Jack Sweeney για τον λογαριασμό ElonJet. «Μπορείς να το κατεβάσεις; Αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια» του είπε σύμφωνα με την ιστοσελίδα Protocol, η οποία στο άρθρο αναφέρει ότι ο Elon Musk προσφέρθηκε να δώσει στον Jack Sweeney $5 χιλιάδες για να διαγράψει τον λογαριασμό (ElonJet) και να αποτρέψει «τρελούς» από το να παρακολουθούν τις μετακινήσεις του.

Ο Jack Sweeney τότε του είπε: «Υπάρχει καμία περίπτωση να ανέβεις στα $50 χιλιάδες; Θα ήταν εξαιρετική υποστήριξη για το κολέγιο μου και ενδεχομένως θα μου επέτρεπε να αγοράσω ένα αυτοκίνητο, ίσως το Model 3».

Ο Elon Musk του είπε ότι θα το σκεφτεί, αλλά δεν έχουν ξαναμιλήσει οι δυο τους από τότε. Τότε, δήλωσε ο Jack Sweeney στο Protocol, δεν τον πείραξε που ο Elon Musk «εξαφανίστηκε» χωρίς να επιχειρήσει να έρθει ξανά σε επικοινωνία μαζί του. Όπως δήλωσε ο ίδιος, με τη δουλειά που έκανε με το ElonJet έμαθε να προγραμματίζει και τον βοήθησε να βρει μία δουλειά μερικής απασχόλησης στην εταιρεία UberJets. Επιπλέον, ως θαυμαστής όπως δήλωσε τότε, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ένα από τα είδωλα του.

Τώρα ωστόσο, η ρητορική του Jack Sweeney φαίνεται να άλλαξε ύφος. Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider, δήλωσε ότι αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την επικοινωνία που είχε με τον Elon Musk αφότου ο τελευταίος έχασε οποιοδήποτε ενδιαφέρον να έρθει σε συμφωνία. «Διάλεξε αντίθετο δρόμο από εμένα, οπότε γιατί να μην πάω και εγώ αντίθετα από εκείνον; Εργάστηκα πολύ πάνω σε αυτό και τα $5 χιλιάδες δεν είναι αρκετά» δήλωσε ο Jack Sweeney στο Business Insider και συμπλήρωσε ότι η αρχική προσφορά δεν θα μπορούσε να αντικαταστήσει το «πόσο καλά πέρασε» εργαζόμενος στο bot.

Όπως και να έχει, δεν φαίνεται πως ο Elon Musk είχε το παραμικρό ενδιαφέρον να διαπραγματευτεί με τον Jack Sweeney. Μάλιστα, μετά την επικοινωνία τους, ο CEO των Tesla και SpaceX αξιοποίησε κάποιες συμβουλές που του έδωσε ο νεαρός προγραμματιστής για να καταστήσει δυσκολότερη την ανίχνευση του ιδιωτικού τζετ του. Τότε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Elon Musk είπε στον Jack Sweeney ότι δεν του καθόταν καλά το να πληρώσει για να τερματίσει τη λειτουργία του bot.