Όλες σχεδόν οι μεγάλες εταιρείες έχουν αποκαλύψει σχέδια και προϊόντα που αφορούν στην επαυξημένη πραγματικότητα ή στην εικονική πραγματικότητα, ανάμεσα στις οποίες είναι η Microsoft, Google, Facebook και Oculus VR, Sony, Valve και HTC, Samsung και ένα σωρό άλλες, εκτός από μία... την Apple.

Από ότι φαίνεται ωστόσο, η εταιρεία πρέπει να έχει στα σκαριά ένα ή δύο projects στα εργαστήρια της -εξάλλου έχουμε δει κατά καιρούς στον Ειδικό Τύπο αρκετές πατέντες της εταιρείας σχετικά με την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα- και η εξαγορά της Γερμανικής εταιρείας Metaio, που εστιάζει στην τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας μάλλον το επιβεβαιώνει.

 

Η Metaio ασχολείται με την τεχνολογία του είδους από τότε που ιδρύθηκε, το 2003 και στην ιστοσελίδα της διαβάζουμε "Pioneers in Augmented Reality and Computer Vision". Η εταιρεία έχει δημοσιεύσει στο YouTube διάφορα videos που αφορούν στην τεχνολογία της, ανάμεσα στα οποία ένα έχει τον τίτλο "Η Βιομηχανική Επανάσταση της Επαυξημένης Πραγματικότητας", και δείχνει τον τρόπο που η τεχνολογία μετατρέπει τον πραγματικό κόσμο σε εικονικά αντικείμενα.

 

https://www.youtube.com/watch?v=2HRW-yDgzA8

 

Η Apple φυσικά, αρνήθηκε να σχολιάσει τις σχετικές αναφορές, και αρκέστηκε να δηλώσει μέσω εκπροσώπου της ότι "Η Apple εξαγοράζει μικρότερες εταιρείες κατά καιρούς, και γενικώς δεν συζητούμε για τους σκοπούς ή τα σχέδια μας".

 

https://twitter.com/LenaRogl/status/603999360641298432/photo/1

Link.png Site: Engadget