Η GT Advanced Technologies, η οποία πέρυσι υπέγραψε συμφωνία με την Apple, υπέβαλε εθελοντικά αίτηση για υπαγωγή στο 'Αρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Όπως αναφέραμε, η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης στο Δικαστήριο Πτωχεύσεων των Ηνωμένων Πολιτειών της κομητείας του Νιού Χαμσάϊρ, ζητώντας την υπαγωγή της εταιρείας στο Άρθρο 11 για προστασία από τους πιστωτές.

 

Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί φυσιολογικά, παρά την υποβολή της αίτησης, που έχει σχεδιαστεί όπως είπαμε για τη προστασία των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας και του προϋπολογισμού για τη λειτουργία της, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε βάση αναδιοργάνωσης και αναχρηματοδότησης των υποχρεώσεων της.

 

Η σχέση της Apple με τη GT Advanced Technologies περιλαμβάνει ένα συμβόλαιο αξίας $578 εκατομμυρίων που καλύπτει τη κατασκευή μεγάλης ποσότητας συνθετικού κρυστάλλου ζαφειριού για τη προστασία της οθόνης των iPhone και του iWatch. Με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις της Apple, το κρύσταλλο ζαφείρι θα χρησιμοποιηθεί μόνο στις δύο high-end σειρές του iWatch, ενώ στα μοντέλα της σειράς "Sport" θα χρησιμοποιηθεί ενισχυμένο γυαλί, όπως στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus.

 

Αν και πολλοί αναλυτές είχαν την εντύπωση ότι η τεχνολογία της GT Advanced Technologies θα χρησιμοποιηθεί στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, η Apple τελικά προτίμησε να χρησιμοποιήσει το δικό της ενισχυμένο προϊόν γυαλιού, που είναι παρόμοιων δυνατοτήτων με το προϊόν της Gorilla Glass που χρησιμοποιείται από άλλα smartphones. Κάποιοι εικάζουν ότι η παραγωγή δεν ήταν τόσο καλή για να καλυφθούν οι ανάγκες της Apple, και για αυτό η εταιρεία έκανε στροφή προς το ενισχυμένο γυαλί. Είναι γνωστό ότι η παραγωγή κρύσταλλου από ζαφείρι είναι ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία και ειδικά όταν η επιφάνεια που πρέπει να δημιουργηθεί είναι μεγάλη, όπως αυτή της οθόνης ενός κινητού τηλεφώνου (υπάρχει πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα να υπάρξουν ατέλειες). Ενδεχομένως η υπαγωγή στο Άρθρο 11 να κάνει την GT Advanced Technologies περισσότερο ελκυστικό συνεργάτη μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αναδιοργάνωσης.

 

Link.png Site: TechCrunch