Σύμφωνα με την κορεάτικη ιστοσελίδα Korea Economic Daily, η Apple ίσως σχεδιάζει να συνεργαστεί με τη Hyundai για το επερχόμενο Apple Car.

Η κορεάτικη ιστοσελίδα αναφέρει πως η Apple βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Hyundai Motor Group για την κατασκευή του Apple Car. Η αμερικάνικη εταιρία λέγεται πως σχεδιάζει να συνεργαστεί με την νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και την ανάπτυξη μπαταριών λόγω του τεράστιου κόστους που απαιτούν η ηλεκτρική τεχνολογία και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις παραγωγής.

Αν και πολλές προηγούμενες φήμες ανέφεραν πως η Apple θα συνεργαστεί με κάποιον τρίτο για την παραγωγή του Apple Car, μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει λόγος για τον κατασκευαστή που είχε η αμερικανική εταιρία κατά νου. Δεδομένου ότι η κορεάτικη ιστοσελίδα αναφέρει τη λέξη «διαπραγματεύσεις», ενδέχεται να μην έχει συναφθεί ακόμη η συμφωνία, επομένως τα σχέδια της Apple θα μπορούσαν να αλλάξουν.

Βέβαια όπως αναφέρει το Bloomberg, οι εργασίες του Apple Car είναι ακόμη στα αρχικά στάδια και πολύ μακριά ακόμη από το στάδιο της παραγωγής. Μάλιστα συμπλήρωσε πως θα χρειαστούν τουλάχιστον από πέντε έως επτά χρόνια προτού το Apple Car είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει. Χρονοδιάγραμμα με το οποίο συμφωνεί και ο γνωστός αναλυτής της Apple, Kuo.

Έπειτα τις αναφορές της κορεάτικης ιστοσελίδας, η Hyundai επιβεβαίωσε αρχικά ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple αν και λίγο αργότερα αναθεώρησε τη δήλωσή της, αφήνοντας στην άκρη την αμερικάνικη εταιρία.

Λάβαμε αιτήματα για πιθανή συνεργασία από διάφορες εταιρίες σχετικά με την ανάπτυξη αυτόνομων ηλεκτρικών οχημάτων. Δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις καθώς οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο.

  • Like 1
  • Thanks 1