Έφθασε η ώρα για το Apple TV να γνωρίσει την 4K ανάλυση, με την Apple να ανακοινώνει σήμερα το νέο μοντέλο που φέρνει την πολυπόθητη ανάλυση σε συμβατές τηλεοράσεις.

Το νέο Apple TV 4K θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου με τιμή $179 και υποστηρίζει όχι μόνο την Ultra HD ανάλυση αλλά και τα πρότυπα HDR10/Dolby Vision που κάνουν τη διαφορά σε φωτεινές και σκούρες σκηνές, χαρίζοντας παράλληλα πιο ζωντανά χρώματα. Στην παρουσίαση, η Apple έδειξε την τεράστια διαφορά στην ποιότητα της εικόνας που χαρίζει το HDR, πολλές φορές μεγαλύτερη από αυτή που βλέπουμε από μια HD εικόνα σε 4K. Το νέο Apple TV διαθέτει χωρητικότητα 32GB καθώς και ανανεωμένο στην εμφάνιση Siri χειριστήριο.

 

Για περιεχόμενο στην 4K ανάλυση, η Apple συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα κινηματογραφικά στούντιο όπως τη Warner Bros, Sony Pictures, Universal, Paramount κ.α. Όσοι έχουν ήδη αγοράσει μέσω του iTunes κάποια HD ταινία, θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στην 4K εκδοχή της χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Τέλος, η εφαρμογή του Netflix θα αναβαθμιστεί σύντομα προκειμένου να υποστηρίζει τη νέα ανάλυση.