Σύμφωνα με αναφορές, περίπου 1000 μηχανικοί της Apple στο Ισραήλ εργάζονται πάνω σε ένα νέο εγχείρημα επαυξημένης πραγματικότητας (A, Augmented Reality) και σύμφωνα με πληροφορίες, η τεχνολογία ενδέχεται να κάνει την εμφάνιση της στο νέο iPhone.

Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί νέο, με την έννοια ότι πολλοί αναλυτές έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο προϊόν που σχετίζεται με την επαυξημένη πραγματικότητα, και τώρα λέγεται πως το επόμενης γενιάς iPhone πρόκειται να συμπεριλαμβάνει στον εξοπλισμό του μία εμπρόσθια κάμερα AR-ready. Το ενδιαφέρον της Apple πάνω στην τεχνολογία του είδους είναι γνωστό, με την έννοια ότι πρόσφατα ο CEO της Apple, Tim Cook δήλωσε ότι η επαυξημένη πραγματικότητα θα γίνει κάτι “πραγματικά μεγάλο” και πως όταν γίνει ευρέως διαθέσιμη, οι άνθρωποι θα αναρωτηθούν “πως ζούσαν παλαιότερα χωρίς αυτήν”.

 

Τώρα, έρχεται ένας ακόμη γνωστός αναλυτής να επιβεβαιώσει κατά κάποιο τρόπο ότι το επόμενο καινοτομικό προϊόν της Apple θα σχετίζεται με την επαυξημένη πραγματικότητα. Σύμφωνα με πηγές του Steven Milunovich και της ομάδας του στην UBS, η Apple έχει πάνω από 1000 μηχανικούς να εργάζονται πάνω σε ένα νέο project της εταιρείας που σχετίζεται ενδεχομένως με την επαυξημένη πραγματικότητα.

 

Η Apple επίσης έχει εξαγοράσει και αρκετές εταιρείες από τον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας, όπως την PrimeSense (εταιρεία 3D sensing με έδρα στο Τel Aviv), την Metaio (από τη Γερμανία, είχε αναπτύξει λογισμικό που επέτρεπε στους χρήστες να αλλάζουν χρώμα και φινίρισμα σε διάφορα προϊόντα) και την RealFace (με ειδίκευση στη κυβερνοασφάλεια και στην αναγνώριση προσώπου, με έδρα στο Tel Aviv).

 

Link.png Site: Business Insider
Link.png Site: NextPowerUp