Τα επερχόμενα Mac tablets θα διαθέτουν οθόνη αφής με αρκετά διαφορετική υλοποίηση από αυτήν που έχετε συνηθίσει. Πληροφορίες μέσα από την εταιρεία αναφέρουν ότι οι νέοι tablet Mac θα μπορούν να ελεγχθούν όχι μόνο με περισσότερα από ένα δάκτυλα όπως προδίδει το τρέχον Apple kit- αλλά και με τα δύο χέρια. Θα επιτρέπουν στο χρήστη να μεγεθύνει, να μετακινεί, να μικραίνει αλλά και να περνάει από το ένα ενεργό παράθυρο στο άλλο, παρέχοντας πολύ περισσότερες λειτουργίες από ό,τι προσφέρει τώρα η οθόνη αφής του iPhone. - Η Apple έσπευσε να εξηγήσει ότι απαιτούνται ορισμένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του multitouch interface ώστε να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν και χρήστες με υπερμεγέθη δάκτυλα, μια και σε ορισμένες περιπτώσεις τα πλήκτρα μπορεί να είναι είτε πολύ μικρά, είτε πολύ κοντά το ένα στο άλλο, και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα τα ανεπιθύμητα κλικ. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ενδεχόμενο, ορισμένα τμήματα των παραθύρων ή μέρος του περιβάλλοντος εργασίας πιθανώς να μπορεί να μεγεθυνθεί κατά βούληση.

 

Από ό,τι φαίνεται, ωστόσο, στην περίπτωση που το νέο interface βρει το δρόμο του σε προϊόντα της αγοράς, οι χρήστες θα πρέπει να αναπτύξουν τις τεχνικές δεξιότητές τους στο χειρισμό με τα δάκτυλα, καθώς είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να εξοικειωθούν με πολλές περίπλοκες κινήσεις για να μπορούν να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές του.

 

Κατά τη χρήση του onscreen keyboard, ωστόσο, δε θα αντιμετωπίσετε καμία δυσκολία, αφού η Apple διαβεβαιώνει ότι αυτό θα μπορεί να αντιμετωπίσει το ταυτόχρονο πάτημα πολλών πλήκτρων.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr