Από ότι φαίνεται, θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερα επεισόδια στη δικαστική διαμάχη μεταξύ των Apple και Qualcomm.

Η Apple κατέθεσε νέα αγωγή ενάντια της Qualcomm, ισχυριζόμενη ότι τα παλαιότερα Snapdragon chips της τελευταίας –όπως τα μοντέλα Snapdragon 800 και 820- παραβιάζουν οκτώ ή περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει και που σχετίζονται με την ενεργειακή διαχείριση/ εξοικονόμηση ενέργειας.
Μάλιστα η Apple υποστηρίζει πως οι δικές της πατέντες είναι κατοχυρωμένες/ εξαγορασμένες χρόνια πριν η Qualcomm κατοχυρώσει εκείνες που ισχυρίζεται ότι παραβιάζονται από την Apple στη δική της αγωγή εναντίον της κατασκευάστριας του iPhone.

 

Δεν είναι μυστικό ότι αυτή η νέα αγωγή χρησιμεύει στην Apple ως πρόσθετο διαπραγματευτικό εργαλείο. Οι εν λόγω επεξεργαστές δεν πωλούνται πια σε τόσο μεγάλες ποσότητες όπως πριν από ένα ή δύο χρόνια, όμως η αγωγή της Apple θα μπορούσε να πλήξει την διαπραγματευτική γραμμή της Qualcomm και θα αποτελέσει ένας σημαντικός πρόσθετος μοχλός πίεσης στη συνολική διαπραγμάτευση.

 

Η Apple ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη σχετικά με τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις αρχές του 2017 όταν κατέθεσε αγωγή εναντίον της Qualcomm, επειδή η τελευταία ζητούσε πολλά χρήματα για δικαιώματα χρήσης και μάλιστα για τεχνολογία που δεν είχε “καμία σχέση”.
Η Qualcomm απάντησε με αγωγές που έχουν στόχο τα iPad και iPhone. Δεν είναι σαφές ποιος θα κερδίσει στο τέλος (αν υπάρξει νικητής) κρίνοντας από τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα, ωστόσο η Apple ενδέχεται να έχει ένα μικρό προβάδισμα αν ληφθεί υπόψη πως και άλλες εταιρείες ή ακόμα και υπηρεσίες/ επιτροπές, όπως η FTC έχουν κινηθεί νομικά εναντίον της Qualcomm για εκμετάλλευση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά, για αθέμιτο ανταγωνισμό και για μονοπωλιακές τακτικές.

 

Link.png Site: Engadget