Το HomePod, η απάντηση της Apple στα έξυπνα ηχεία τύπου Amazon Echo και Google Home, δε θα κυκλοφορήσει τελικά τον επόμενο μήνα, με την Apple να μεταφέρει την ημερομηνία κυκλοφορίας του μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σε δήλωσή της, η Apple αναφέρει ότι χρειάζεται λίγο ακόμα χρόνο προκειμένου το HomePod να είναι έτοιμο για τους καταναλωτές, με την κυκλοφορία του να υπολογίζεται για τις αρχές του επόμενου έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία. Η εταιρεία είχε πρωτοπαρουσιάσει το HomePod τον Ιούνιο στο συνέδριο WWDC, έχοντας ανακοινώσει μάλιστα ότι θα κοστίζει $349.

 

Αποτελεί το νεώτερο προϊόν της εταιρείας μετά την κυκλοφορία των ακουστικών AirPod τον Δεκέμβριο του 2016 μετά από μια αντίστοιχη καθυστέρηση 2 μηνών. Με βάση την παρουσίαση στο συνέδριο WWDC, γνωρίζουμε ότι το έξυπνο ηχείο της Apple θα ξεχωρίζει όχι μόνο για τις λειτουργίες της ψηφιακής βοηθού Siri, αλλά και για τις δυνατότητες του ηχείου στο εσωτερικό. Αυτό θα διαθέτει «εξαιρετική ποιότητα ήχου» αλλά και το χαρακτηριστικό «spatial awareness» όπου το HomePod αντιλαμβάνεται τα χαρακτηριστικά του χώρου που το περιβάλλουν, προσαρμόζοντας τον ήχο ανάλογα έτσι ώστε να προσφέρει ήχο 360 μοιρών.

 

Ενσωματώνει ακόμα 6 μικρόφωνα, επτά tweeters στην βάση του, ενώ στο πάνω μέρος υπάρχει ένα τετρά-ιντσο subwoofer με Auto Bass EQ που έχει σχεδιάσει η ίδια η Apple. Στο εσωτερικό υπάρχει το A8 SoC με WiFi 802.11ac με MIMO, και η επικοινωνία με άλλα HomePod ηχεία που βρίσκονται σε άλλα δωμάτια, θα γίνονται μέσω της τεχνολογίας AirPlay 2.

 

Link.png Site: MacRumors