Τον περασμένο Οκτώβριο, η Apple είχε ανακοινώσει ότι οι συνδρομητές επί πληρωμή της υπηρεσίας Apple Music είχαν ξεπεράσει τα 6,5 εκατομμύρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Financial Times, οι επί πληρωμή συνδρομητές του Apple Music ξεπέρασαν τα 10 εκατομμύρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία ξεκίνησε τη λειτουργία της πριν από 6 μήνες.

 

Το Spotify χρειάστηκε 6 χρόνια για να καταρρίψει το ίδιο ρεκόρ, αν και βέβαια αυτή τη στιγμή διαθέτει 20 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή, ενώ αν λάβουμε υπόψιν και τον αριθμό των ατόμων που χρησιμοποιούν τη δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας, ο συνολικός αριθμός των χρηστών ανέρχεται στα 75 εκατομμύρια.

 

Ορισμένοι από τους λόγους που επέτρεψαν τη γρήγορη ανάπτυξη του Apple Music είναι το γεγονός ότι, από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του, ήταν διαθέσιμο σε 100 χώρες, καθώς και το γεγονός ότι σε κάθε νέα συσκευή iOS, η Apple δεν παραλείπει να παροτρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία της.

 

Η Apple δεν έχει προβεί σε σχόλια αναφορικά με τους εν λόγω ισχυρισμούς. Ωστόσο, εάν όντως το Apple Music ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια χρηστών, πρόκειται για μια σημαντική απειλή προς τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, αναλυτές εκτιμούν ότι, μέχρι το επόμενο έτος, το Apple Music θα αποτελεί τη μεγαλύτερη υπηρεσία streaming μουσικής.

 

Link.png Site: Engadget