Το επόμενο μεγάλο προϊόν της Apple, λέγεται πως θα είναι ένα ανεξάρτητο headset επαυξημένης πραγματικότητας. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το Bloomberg, σύμφωνα με τις πηγές του οποίου θα κάνει πρεμιέρα το 2019 (με τους πελάτες της εταιρείας να μπορούν να το αγοράσουν από το 2020).

Το νέο προϊόν της Apple, θα είναι ανεξάρτητο, και επομένως όχι μόνο θα διαθέτει τη δική του οθόνη, αλλά θα εξοπλίζεται με τον δικό του επεξεργαστή και μνήμη καθώς και με ένα νέο λειτουργικό σύστημα που έχει για την ώρα την ονομασία rOS (Reality Operating System) και βασίζεται στο iOS, όπως συμβαίνει και με τα WatchOS και tvOS.

 

Έχοντας σαν βάση το headset επαυξημένης πραγματικότητας Microsoft Hololens (και των προϊόντων εταιρειών όπως η Dell, Acer, ASUS κ.ά), μπορούμε να φανταστούμε πως περίπου θα μοιάζει το headset επαυξημένης πραγματικότητας της Apple, αν και ορισμένοι έχουν ακόμα στο μυαλό τους το προϊόν Google Glass όπως για παράδειγμα στο GSMArena.
Είναι πολύ πιθανό επίσης οι χρήστες να κατεβάζουν εφαρμογές από ένα AR app store και να τις εγκαθιστούν στη συσκευή τους όπως κάνουν και με άλλα προϊόντα της Αμερικάνικης εταιρείας.

 

Η έμφαση που δίνει η εταιρεία στην Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality, AR) δεν αποτελεί έκπληξη αφού ο CEO της Apple, Tim Cook έχει επανειλημμένως δηλαδή ότι η εταιρεία του πιστεύει πολύ στη τεχνολογία. “Έχουμε ψηλά την AR για μακροπρόθεσμα” έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Tim Cook. “Πιστεύουμε ότι υπάρχουν εξαιρετικά πράγματα για τους πελάτες καθώς και μία μεγάλη εμπορική ευκαιρία” (με την AR) συμπλήρωσε.

 

Link.png Site: Engadget
Link.png Site: GSMArena