Στο WWDC φέτος η Apple δεν έκρυψε ότι έχει μεγάλα σχέδια για την “επαυξημένη πραγματικότητα”, κάτι που αποδεικνύεται και από την εξαγορά μίας ακόμη εταιρείες από τον χώρο.

Σύμφωνα με αναφορά του MacRumors, η εταιρεία με έδρα στο Cupertino, στη California εξαγόρασε μία Γερμανική εταιρεία που ειδικεύεται στο computer vision και που κατασκευάζει γυαλιά eye-tracking και έχει αναπτύξει πλατφόρμες τόσο για την εικονική όσο και για την επαυξημένη πραγματικότητα. Η Apple δεν έκανε γνωστούς τους όρους της συμφωνίες ή τα μακροπρόθεσμα σχέδια της, ωστόσο επιβεβαίωσε την εξαγορά στο Axion.

 

Η φύση πάντως της εταιρείας SensoMotoric αποκαλύπτει τους λόγους που η Apple ήθελε να την εξαγοράσει. Τα γυαλιά της εταιρείας μπορούν και ακολουθούν το βλέμμα του χρήστη σε πραγματικό χρόνο για πολλά είδη πρακτικών εφαρμογών, όπως για παράδειγμα για την βελτίωση της αθλητικής επίδοσης του χρήστη ή για να γίνεται γνωστό ποιες φωτεινές ταμπέλες σε ένα κτίριο τράβηξαν το βλέμμα του χρήστη κ.ά.

 

Στην περίπτωση της εικονικής πραγματικότητας, το eye-tracking μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για τον έλεγχο του interface, είτε για να μειωθεί η ναυτία που προκαλείται πολλές φορές από τις συσκευές του είδους και τη πολύωρη χρήση. Σύμφωνα με αναφορές, η Apple ήδη εργάζεται πάνω σε γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας, οπότε δεν είναι απίθανο να δούμε τη τεχνολογία της SensoMotoric στο hardware της Αμερικάνικης εταιρείας.

 

Link.png Site: Engadget