Περιμέναμε το iWatch, και όντως το νέο Apple Watch, όπως είναι η επίσημη ονομασία της νέας συσκευής της Apple, η οποία ανήκει σε μία εντελώς νέα προϊοντική κατηγορία για την εταιρεία.

Το νέο Apple Watch, συνδυάζει την υψηλή αισθητική, με τα εξαιρετικά υλικά (όπως μέταλλο, κρύσταλλο ζαφείρι) και την υψηλή τεχνολογία (η Apple υπόσχεται ακρίβεια 50ms). Είναι "η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε κατασκευάσει" είπε ο Tim Cook στην επίσημη παρουσίαση.

 

Το Apple Watch διαθέτει τη γνωστή σχεδιαστική γλώσσα της Apple, με αρκετές καμπύλες ενώ στα αριστερά διαθέτει ένα πλήκτρο λειτουργιών (π.χ για γρήγορη πλοήγηση στις επαφές σας) καθώς και μία κορώνα (digital crown την ονομάζει η Apple). Αυτό το χαρακτηριστικό, το φέρνει πιο κοντά στα κανονικά ρολόγια και προσθέτει στην αισθητική αλλά και είναι πλήρως λειτουργική, και εργάζεται άψογα σε συνδυασμό με το λογισμικό. Η κορώνα χρησιμεύει και για πλοήγηση σε μενού, για να κάνει ο χρήστης ζουμ σε εικόνες κ.ά. Φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εύκαμπτη (flexible) οθόνη αφής για να κάνετε το ίδιο πράγμα (η οθόνη αντιλαμβάνεται τη πίεση που ασκεί ο χρήστης). Επομένως με το χαρακτηριστικό Glances, μπορείτε να κάνετε swipe στην οθόνη, προς διάφορες κατευθύνσεις, για να πραγματοποιήσετε λειτουργίες ή να περιηγηθείτε στο UI.

 

Η οθόνη του δεν είναι "always-on" αλλά ενεργοποιείται με μία απλή κίνηση του καρπού. Όσο αφορά στην ψηφιακή κορώνα, που αναφέραμε νωρίτερα, αν πατηθεί παρατεταμένα ενεργοποιείται η ψηφιακή βοηθός Siri. Σε ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Watch, μπορείτε να στείλετε μικρές ζωγραφιές στο φίλο/φίλη σας που έχει και αυτός το Watch, καθώς και τον καρδιακό σας παλμό, με τον παραλήπτη να τον "νοιώθει" μέσω της δόνησης.

gallery_286955_1310_7601.jpg

 

Το Apple Watch θα κυκλοφορήσει σε τρεις εκδόσεις όσο αφορά στο υλικό κατασκευής/ φινίρισμα, το οποίο μπορεί να είναι αλουμίνιο, ανοξείδωτο ατσάλι ή χρυσό 18 καρατίων (οι εκδόσεις είναι Apple Watch, Apple Sport και Apple Watch Edition). Επιπλέον θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη (38mm και 42mm).

gallery_286955_1310_19564.jpg

 

Τα λουράκια είναι εναλλάξιμα επίσης και έρχονται σε διάφορα χρώματα ενώ διαθέτουν μαγνήτες για την ασφάλιση. Στο πίσω μέρος, αυτό δηλαδή που έρχεται σε επαφή με το δέρμα, υπάρχουν τέσσερις "sapphire" αισθητήρες (για μέτρηση καρδιακών παλμών) που προστατεύονται από ζιργκόν (συνθετικό διαμάντι).

gallery_286955_1310_37913.jpg

 

Διαθέτει ηχείο ενώ όλα τα ηλεκτρονικά στοιχεία του, έχουν χωρέσει σε ένα μικροσκοπικό board το οποίο έχει προστασία από το νερό και έχει την ονομασία Apple S1. Το smartwatch της Apple για GPS positioning βασίζεται στο iPhone ενώ φορτίζεται ασύρματα (με σύνδεση στον ειδικό φορτιστή MagSafe). Ένας μαγνήτης, θα οδηγεί τη συσκευή στη σωστή θέση στον φορτιστή, για να πραγματοποιηθεί η φόρτιση.

gallery_286955_1310_20215.jpg

 

Για να εκμεταλλευτεί ο χρήστης της δυνατότητες του Apple Watch θα πρέπει να διαθέτει iPhone και βεβαίως υποστηρίζονται ειδοποιήσεις (actionable). Μαζί με το Watch, η Apple ανακοίνωσε και το WatchKit, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους developers να δημιουργήσουν εφαρμογές για το ρολόϊ. Πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το ότι το Watch θα λειτουργεί σε συνδυασμό με το Apple Pay.

 

To Apple Watch θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2015 με κόστος $349.