Το νέο iOS ξεκινάει να κάνει την εμφάνιση του από σήμερα σε όλες τις συμβατές συσκευές μέσω ΟΤΑ (over the air), σε μια από τις σημαντικότερες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας της Apple.

Το iOS 7.0 είναι συμβατό με συγκεκριμένα μοντέλα της Apple και συγκεκριμένα με τα iPhone 4/4S/5, το iPod Touch 5ης γενιάς και με τα iPad 2/iPad 3ης/4ης γενιάς και με το iPad mini.

 

Στα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 7 εκτός από το πλήρως ανανεωμένο γραφικό περιβάλλον και την τυπογραφία, περιλαμβάνεται το Control Center για γρήγορη πρόσβαση σε ρυθμίσεις, ανανεωμένο Multitasking με πιο εύκολο κλείσιμο εφαρμογών, ανανεωμένο κέντρο ειδοποιήσεων, δυναμικά backgrounds, AirDrop αλλά και φίλτρα για τις φωτογραφίες που κάνουμε λήψη.

 

Η ιστοσελίδα theapplelounge, μάζεψε στην παρακάτω εικόνα όλες τις αλλαγές που υπάρχουν στο νέο iOS, σημειώνοντας ποια από τα χαρακτηριστικά διαθέτει ξεχωριστά κάθε συμβατή συσκευή.

 

iOS-7-Comparison-Chart-definitivo-1.jpg

 

Παράλληλα με το νέο γραφικό περιβάλλον του iOS 7, όλες οι εφαρμογές που θα κυκλοφορήσουν, θα πρέπει να στηρίζονται πάνω στην ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία της νέας έκδοσης, κάτι που ισοδυναμεί με αρκετή δουλειά για τους προγραμματιστές. Ένα παράδειγμα για το τι αλλαγές θα πρέπει να περιμένουμε στις εφαρμογές μας, μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα από το ανανεωμένο Shazam δίπλα από την προηγούμενη έκδοση για το iOS 6.x.

 

2013-09-18_1911.jpg

 

Με το iOS 7 εγκαινιάζετε και η νέα υπηρεσία της Apple, το iTunes Radio το οποίο επιτρέπει την ακρόαση μουσικής μέσω streaming ακόμα και δωρεάν, μια υπηρεσία όμως που διατίθεται αρχικά μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Τέλος το icloud.com έχει ανανεωθεί πλήρως στα πρότυπα του iOS 7 για μια ποιο κοινή εμπειρία χρήσης.