Η Apple ανανέωσε τη σειρά σταθερών υπολογιστών Mac με νέα μοντέλα που προσφέρουν περισσότερη ισχύ για τα ίδια χρήματα.

 

Η ναυαρχίδα της σειράς iMac είναι ένα νέο μοντέλο 24 ιντσών, το οποίο τιμάται στην αμερικανική σειρά 1.499 δολάρια, όσο το προηγούμενο iMac των 20 ιντσών που διέθετε τη μισή μνήμη και το μισό αποθηκευτικό χώρο. Η νέα σειρά περιλαμβάνει επίσης ένα iMac των 20 ιντσών και δύο των 24 ιντσών με τιμές που κυμαίνονται από τα 1.999 έως τα 2.199 δολάρια.

 

Όσον αφορά τα Mac Mini, σε μέγεθος βιβλίου, η Apple υποστηρίζει ότι η νέα κάρτα γραφικών NVidia GeForce πενταπλασιάζει τις επιδόσεις. Το βασικό μοντέλο πωλείται για 599 δολάρια ενώ η έκδοση με περισσότερη μνήμη και αποθηκευτικό χώρο τιμάται 799 δολάρια.

 

Βασικό χαρακτηριστικό των νέων iMac είναι η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας: «Το Mac Mini είναι όχι μόνο το πιο οικονομικό Mac αλλά και ο πιο ενεργειακά αποδοτικός σταθερός υπολογιστής» δήλωσε ο Τιμ Κουκ, ο οποίος έχει αναλάβει τα ηνία της εταιρείας για όσο διάστημα λείπει με αναρρωτική άδεια ο Στιβ Τζομπς.

 

Η αμερικανική εταιρεία παρουσίασε επίσης ένα νέο μοντέλο της σειράς Mac Pro που διπλασιάζει τις επιδόσεις σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

 

Τα νέα Mac Pro θα είναι διαθέσιμα στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα σε τιμές που ξεκινούν από τα 2.499 δολάρια.

 

Source.png Πηγή: in.gr