Το συνέδριο WWDC που διεξάγεται από τις 10-12 Ιουνίου, αναμένεται να μας χαρίσει πολλές ειδήσεις, μεταξύ των οποίων και την πρώτη παρουσίαση του iOS 7.0 Όπως μπορεί να υποθέσει κανείς όχι μόνο από τις προηγούμενες φήμες αλλά κυρίως από την αποχώρηση του Scott Forstall, υπεύθυνου μέχρι πέρσι της πλατφόρμας της Apple, η νέα έκδοση θα φέρει πολύ σημαντικές αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον.

Η ιστοσελίδα 9to5mac φαίνεται να γνωρίζει περισσότερες λεπτομέρειες για την ίσως σημαντικότερη αλλαγή στην mobile πλατφόρμα της Apple. Εκτός από την αφαίρεση των αντικειμένων που διατηρούν κοινά στοιχεία με την πραγματικότητα όπως η βιβλιοθήκη στο iBooks και το κίτρινο σημειωματάριο στην αντίστοιχη εφαρμογή, φαίνεται ότι ακόμα και τα κουμπιά δε θα μείνουν ανεπηρέαστα αφού θα αποτελέσουν παρελθόν τα εφέ φωτισμού που τα έκανε να δείχνουν μεταλλικά.

 

Επιπλέον η Apple θα παρουσιάσει νέο σετ εικονιδίων για τις κύριες εφαρμογές του iOS, νέες μπάρες εργαλείων και tabs αλλά και άλλες σημαντικές αλλαγές στο περιβάλλον με απόλυτη προσήλωση όμως στο να διατηρήσει την ευκολία χρήσης.

 

Ο λόγος φαίνεται να είναι η απόφαση του Jony Ive, υπεύθυνου πλέον και στο σχεδιασμό του iOS, να μετατρέψει σε απόλυτα "επίπεδη" την πλατφόρμα του iOS, φέρνοντας την πιο κοντά στα Windows Phone που βασίζονται στην ίδια σχεδιαστική αρχή.

 

Πάντως η ιστοσελίδα αναφέρει ότι η Apple πιστεύει ότι η αλλαγή στο περιβάλλον του iOS αρχικά θα ξενίσει τους παλιούς χρήστες του iOS, ενώ οι νέοι δε πρόκειται να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα.

 

Link.png Site: http://9to5mac.com/2013/04/29/jony-ive-paints-a-fresh-yet-familiar-look-for-ios-7/[/url]']9to5mac