Σε άρθρο του στην ηλεκτρονική σελίδα Bloomberg Businessweek, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, δήλωσε ανοιχτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Ο ισχυρός άνδρας της Apple γράφει, μεταξύ άλλων: "Για χρόνια ήμουν ειλικρινής σε πολλούς ανθρώπους για την σεξουαλική μου κατεύθυνση.

 

Πολλοί συνάδελφοι στην Apple γνωρίζουν ότι είμαι ομοφυλόφιλος και δεν φαίνεται να υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση στον τρόπου που μου φέρονται. Φυσικά, είχα την καλή τύχη να δουλεύω σε μία εταιρεία που αγαπάει την δημιουργικότητα και την καινοτομία και γνωρίζει ότι μπορεί να προχωρήσει μόνο όταν αγκαλιάζει την διαφορετικότητα. Δεν είναι όλοι τόσο τυχεροί.

 

Αν και ουδέποτε αρνήθηκα την σεξουαλική μου ταυτότητα, δεν την είχα δηλώσει δημόσια μέχρι σήμερα. Γι'αυτό θα το πω καθαρά: είμαι υπερήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος και θεωρώ ότι η ομοφυλοφιλία μου είναι ένα από τα μεγαλύτερα δώρα που μου έχει δώσει ο Θεός.

 

Το να είμαι ομοφυλόφιλος μου έχει δώσει μια βαθύτερη κατανόηση του τι σημαίνει να βρίσκομαι στην μειονότητα και μου έχει επιτρέψει να αντιληφθώ τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά άνθρωποι που ανήκουν σε άλλες μειονότητες.

Με έχει οπλίσει με μεγαλύτερη κατανόηση, η οποία με οδήγησε σε πλουσιότερη ζωή. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο αλλά μου έχει δώσει την αυτοπεποίθηση να είμαι ο εαυτός μου, να ακολουθώ τον δικό μου δρόμο και να ανταπεξέρχομαι την αδιαλλαξία. Μου έχει επίσης δώσει δέρμα σκληρό σαν του ρινόκερου, το οποίο είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν είσαι Διευθύνων Σύμβουλος της Apple".

 

Διαβάστε όλο το άρθρο του Tim Cook στον παρακάτω σύνδεσμο.

 

Link.png Site: Businessweek