Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα ARKit της Apple, η Ikea αναπτύσσει μία εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας που θα προσθέτει ψηφιακά αντίγραφα επίπλων, σε πραγματικό μέγεθος, στο φυσικό περιβάλλον του χώρου για τον οποίο τα προορίζουν οι καταναλωτές.

Έτσι, κοιτώντας μέσα από την οθόνη ενός iPhone ή iPad, ο καταναλωτής θα μπορεί πριν επιλέξει κάποιο έπιπλο,να πάρει μία ιδέα για το πώς θα φαίνεται το δωμάτιο αν όντως το αγοράσει.

 

Στο πρόσφατο συνέδριο WWDC, όπου η Apple παρουσίασε το ARKit, είχε αναφέρει ονομαστικά και την IKEA στις συνεργασίες που είχε ήδη στα σκαριά για την αξιοποίηση της πλατφόρμας, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τώρα όμως, χάρις στη συνέντευξη στο Di Digital του Michael Valdsgaard, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακού μετασχηματισμού της σουηδικής εταιρείας, έρχονται στο φως περισσότερα στοιχεία για τον “καρπό” της συνεργασίας των δύο επιχειρήσεων.

 

Σύμφωνα με τον Valdsgaard, με την κυκλοφορία της η εφαρμογή θα διαθέτει 500-600 έπιπλα, στη μορφή ρεαλιστικών τρισδιάστατων αντιγράφων. Στην πορεία θα προστεθούν και άλλα προϊόντα, ενώ η IKEA ελπίζει πως στο μέλλον θα προσθέσει τη δυνατότητα παραγγελίας των επίπλων απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

 

Link.png Site: CNET