Πληθαίνουν οι φήμες για την επικείμενη κυκλοφορία του λειτουργικού OS X 10.9 της Apple, τα κύρια χαρακτηριστικά του οποίου παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της εταιρείας για τους developers (WWDC) τον Ιούνιο του 2013.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα 9to5mac και επιβεβαιώθηκαν από την ιστοσελίδα AllThingsD, οι οποίες θεωρείται ότι έχουν τις πλέον αξιόπιστες πηγές μέσα στην εταιρεία, η νέα έκδοση του OS X με κωδική ονομασία Mavericks αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως στα τέλη Οκτωβρίου 2013.

 

Αν και μερικοί αναλυτές περίμεναν την κυκλοφορία του OS X 10.9 μαζί με την κυκλοφορία του νέου λειτουργικού iOS 7.0 για φορητές συσκευές, η οποία αναμένεται στα τέλη του τρέχοντα μήνα, τελικά φαίνεται ότι η Apple επιλέγει την ξεχωριστή κυκλοφορία των δύο λειτουργικών. Όπως εκτιμά το AllThingsD, η Apple μετέφερε μηχανικούς λογισμικού από την ανάπτυξη του OS X στην ομάδα του iOS προκειμένου να επιταχυνθεί η κυκλοφορία του τελευταίου.

 

Είναι δε πιθανό η Apple να περιμένει να λάβει χώρα η τετραμηνιαία έκθεση αποτελεσμάτων της εταιρείας, κάτι που έχει πράξει και στο παρελθόν με την κυκλοφορία του Mac OS X Lion το 2011 αλλά και του OS X Mountain Lion το 2012. Τέλος, υπάρχει η πιθανότητα η κυκλοφορία του OS X Mavericks να συμπέσει με την κυκλοφορία του εντελώς ανανεωμένου Mac Pro καθώς των υπολογιστών iMac και φορητών MacBook Pro τα οποία φημολογείται ότι θα φέρουν επεξεργαστές Intel Haswell.