Το τελευταίο τρίμηνο ήταν το καλύτερο στην ιστορία της Apple, σύμφωνα με τους οικονομικούς της αναλυτές, αλλά δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει ψηλά την τιμή της μετοχής της εταιρείας, εν μέσω έντονων φημών για την υγεία του Steve Jobs κατά το περασμένο διάστημα.

 

Κατά την παρουσίαση των κερδών της Apple για το προηγούμενο τρίμηνο, ανακοινώθηκε ότι πωλήθηκαν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια υπολογιστές Apple, γεγονός που σηματοδοτεί άνοδο κατά 41 τοις εκατό στις πωλήσεις της εταιρείας.

 

Σημειώνεται ότι πλέον, ο ρυθμός ανάπτυξης των πωλήσεων των υπολογιστών desktop είναι μεγαλύτερος από αυτός των laptops, ίσως λόγω της διάθεσης καινούριων iMac στην αγορά.

 

Εκτός από τους υπολογιστές, οι πωλήσεις των iPods αυξήθηκαν κατά 12 τοις εκατό, γεγονός που δείχνει ότι το δημοφιλές gadget αναπαραγωγής μουσικής δεν ...πτοήθηκε από την έλευση του iPhone, που συνδυάζει mp3 player με κινητό τηλέφωνο.

 

Αν και η πορεία της εταιρείας δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τη γενικότερη οικονομική κρίση, η μετοχή της φαίνεται να καταδιώκεται από τις υψηλές προσδοκίες των επενδυτών.

 

Έτσι, λόγω της απουσίας του Steve Jobs από την παρουσίαση των κερδών του τριμήνου, η μετοχή της εταιρείας έπεσε κατά 12,6 δολλάρια, δηλαδή κατά 7,6 τοις εκατό.

 

Όταν ένας αναλυτής ρώτησε για την υγεία του CEO της Apple, έλαβε την απάντηση ότι η υγεία αποτελεί ιδιωτικό θέμα, ενώ ο Jobs δεν σχεδιάζει να αφήσει την εταιρεία.

 

Source.png Πηγή: pathfinder.gr