Το iOS 10 έρχεται το Φθινόπωρο, με την Apple να προχωρά στα αποκαλυπτήρια του πριν λίγη ώρα στο συνέδριο WWDC που απευθύνεται σε προγραμματιστές.

Για την Apple, η δέκατη έκδοση του iOS αποτελεί τη σημαντικότερη που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η εταιρεία, με τον CEO της εταιρείας, τον Tim Cook, να την χαρακτηρίζει ως «τη μητέρα όλων των εκδόσεων της mobile πλατφόρμας».

 

Αρχικά οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος έχουν επανασχεδιαστεί, στηριζόμενες στο σχεδιασμό καρτών και με χρήση χρωμάτων που τις κάνει πολύ πιο εύκολες στην ανάγνωση. ενώ και το Control Center έχει σχεδιαστεί από την αρχή για καλύτερη εμφάνιση όλων των εργαλείων.

 

iPhone_Lockup_Hero5Up_PR-PRINT.jpg


iOS 10

iOS 10

iOS 10

 

Το 3D touch που συναντάμε στο iPhone 6s και iPhone 6s Plus γίνεται πιο χρήσιμο αφού υποστηρίζεται πλέον από τις ειδοποιήσεις στην οθόνης κλειδώματος αλλά και των widgets στην οθόνη ενημερώσεων. Παρέχει χαρακτηριστικά αλληλεπίδρασης όπως για παράδειγμα την άμεση απάντηση σε γραπτά μηνύματα και την εμφάνιση του σκορ ενός αγώνα χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουμε τις αντίστοιχες εφαρμογές των μηνυμάτων και του ESPN.

 

Μία άλλη λειτουργία που έρχεται στο iPhone είναι το Raise to wake, με την οθόνη της συσκευής να ανάβει μόλις ο κάτοχος της συσκευής τη σηκώσει από το γραφείο ή άλλη επίπεδη επιφάνεια που την είχε τοποθετήσει. Η εφαρμογή Photos γίνεται πιο έξυπνη, με καλύτερη μηχανή αναγνώρισης προσώπων και εύκολη δημιουργία εντυπωσιακών κολάζ που συνοδεύονται από μουσική.

 

Μεγάλη έμφαση έχει δώσει η Apple στην ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω του iMessages με εντυπωσιακά animations κατά την ανταλλαγή μηνυμάτων αλλά και στο background. Είναι ακόμα δυνατή η αποστολή μηνυμάτων με το γραφικό σας χαρακτήρα ενώ η λειτουργία Invisible Ink επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων και φωτογραφιών όπου το περιεχόμενο παραμένει κρυφό μέχρι ο παραλήπτης να κάνει swipe. Το iMessage αποκτά και δικό του App Store μέσω του οποίου οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν και να χρησιμοποιούν stickers στα μηνύματά τους.

 

 

Τέλος όπως είχε διαρρεύσει, το iOS 10 διαθέτει μία ακόμη επιπλέον εφαρμογή της Apple με την ονομασία Home, και η οποία προορίζεται για χρήση των έξυπνων συσκευών στο σπίτι, φτάνει αυτές να υποστηρίζουν το πρότυπο Homekit της Apple. Η διαχείριση τους θα μπορεί να γίνεται ενιαία όχι μόνο μέσα από την εφαρμογή αλλά και με αντίστοιχα μηνύματα που θα εμφανίζονται ακόμα και στην οθόνη κλειδώματος.

 

Το iOS 10 θα είναι συμβατό για το iPhone 5 και μεταγενέστερα μοντέλα όπως επίσης για όλα τα iPad mini, τα iPad Pro, iPad Air και iPad τρίτης και τέταρτης γενιάς. Η πρώτη δημόσια δοκιμαστική έκδοση θα είναι διαθέσιμη πολύ σύντομα για όσους προχωρήσουν σε εγγραφή στο beta.apple.com

 

Link.png Site: http://www.apple.com/ios/ios10-preview/[/url]']iOS 10