Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ET News, το επόμενης γενιάς wearable της Apple θα παρακολουθεί τα επίπεδα γλυκόζης μέσω ενός οπτικού αισθητήρα.

Αν και η αναφορά της ιστοσελίδας ET News εστιάζει κυρίως στις δυνατότητες παρακολούθησης της γλυκόζης του Samsung Galaxy Watch 4, εξηγεί επίσης ότι και η Apple σκοπεύει να φέρει παρόμοια λειτουργία στην επερχόμενη γενιά Apple Watch Series 7 χρησιμοποιώντας έναν μη επεμβατικό οπτικό αισθητήρα.

Η μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, επίσης γνωστή και ως επίπεδα σακχάρου, είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση καταστάσεων όπως ο διαβήτης. Κανονικά, η μέτρηση της γλυκόζης στο αίμα απαιτεί έλεγχο μιας σταγόνας αίματος σε έναν μετρητή σακχάρου ή χρήση συσκευής CGM (Continuous Glucose Monitor) που βρίσκεται επάνω στον ασθενή και παρακολουθεί συνεχώς το σάκχαρο. Η δυνατότητα παρακολούθησης σημαντικών αυξήσεων ή μειώσεων της γλυκόζης στο αίμα μπορεί να ενεργοποιήσει τον χρήστη είτε να ελέγξει μια πιθανή κατάσταση υγείας είτε να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινή του διατροφή.

Η Apple λέγεται ότι έχει εξασφαλίσει διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την παρακολούθηση της γλυκόζης στο αίμα και η εταιρία υποστηρίζει ότι έχει επικεντρωθεί στο να εξασφαλίσει αξιοπιστία και σταθερότητα στη νέα αυτή λειτουργία προτού την κάνει εμπορικά διαθέσιμη. Ο οπτικός αισθητήρας είναι σχεδιασμένος από την Apple και πιστεύεται ότι είναι μια λύση συνεχούς παρακολούθησης χωρίς να απαιτεί κάποιο εμφύτευμα.

Η αμερικανική εταιρία λέγεται πως ήθελε να προσθέσει τη λειτουργία παρακολούθησης στο Apple Watch εδώ και αρκετό καιρό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Apple δημιούργησε μια ομάδα βιοϊατρικών μηχανικών και συμβούλων που εργάζονταν ειδικά σε αισθητήρες από το 2017 για μία μη επεμβατική λύση για την παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου, λύση η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί σε κλινικές στο San Francisco.

Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει προσθέσει στο Apple Watch χαρακτηριστικά προσανατολισμένα στην υγεία του χρήστη, όπως η μέτρηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα αλλά και η λειτουργία ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Στα τέλη του περασμένου έτους, ο Tim Cook είχε αναφέρει κάποια λίγα πράγματα για τη νέα γενιά Apple Watch λέγοντας πως η εταιρία δοκίμαζε κάποιες αρκετά εξελιγμένες δυνατότητες στα εργαστήριά της. Μάλιστα, ο CEO της Apple είχε προσθέσει πως καθώς τα αυτοκίνητα διαθέτουν πάρα πολλούς αισθητήρες για την καλή λειτουργία τους, αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο σώμα είναι πολύ πιο σημαντικό από ένα όχημα, οπότε και πρέπει να το φροντίζουμε.

Το Apple Watch Series 7 αναμένεται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

  • Like 3