Το engadget.com, δημοσίευσε χθες πληροφορίες σχετικά με επερχόμενες συσκευές της Apple, το iPhone 5 και το iPad 2. Όπως υποστηρίζει η ιστοσελίδα, οι πληροφορίες προέρχονται από αξιόπιστες πηγές.

 

Η φημολογία που αναφέρεται στο iPad 2 τονίζει ότι η κυκλοφορία του δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όπως δημοσιεύεται σε ορισμένες ιστοσελίδες, αλλά είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο. Δώδεκα μήνες δηλαδή μετά από την κυκλοφορία της πρώτης γενιάς του iPad. Το σενάριο αυτό φαίνεται ότι τελικά θα επιβεβαιωθεί, καθώς με μια ματιά στα πρώτα mockups της συσκευής, φαίνεται πως χρειάζονται μερικοί ακόμα μήνες μέχρι την τελειοποίηση της. Όσον αφορά τα πιθανά τεχνικά χαρακτηριστικά του iPad 2, φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει πιο λεπτό από την πρώτη συσκευή. Η οθόνη του θα παραμείνει στο μέγεθος των 10 ιντσών, στην οποία θα ενσωματωθεί μια νέα τεχνολογία για υψηλότερη ανάλυση και όχι η Retina τεχνολογία που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο iPhone 4. Επίσης, οι φήμες κάνουν λόγο για 2 κάμερες, η μία στο μπροστινό μέρος και μία δεύτερη στο πίσω μέρος της συσκευής. Επαναξετάζοντας τα mockups, θα παρατηρήσει κανείς μια υποδοχή στην πλευρική περιοχή η οποία προορίζεται σύμφωνα πάντα με τις πηγές του engadget για υποδοχή κάρτας μνήμης SD.

 

Σχετικά με το iPhone 5 δεν υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, παρά μόνο ότι πρόκειται για μια ριζική αλλαγή στο σχεδιασμό του κινητού τηλεφώνου η οποία θα ενσωματώνει τον επεξεργαστή A5 της Apple (πολυπύρηνος CPU βασισμένος στον Cortex A9).

 

Όπως όλα δείχνουν, τόσο το iPad 2 όσο και το iPhone 5 θα διαθέτουν GSM/CDMA chipsets από την Qualcomm ακολουθώντας την τελευταία κίνηση του Verizon iPhone 4 που χρησιμοποιεί αποκλειστικά το CDMA της εταιρείας (Qualcomm).

 

ipad-2-sd-fix-rm-eng.jpg

 

Link.png Site: engadget.com