Στροφή 180 μοιρών για την Apple και το φιλόδοξο σχέδιο της εταιρείας με την κωδική ονομασία Project Titan, να κατασκευάσει το δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο που όλα έδειχναν ότι θα παρουσιαζόταν μέχρι το 2021.

Σε δημοσίευμά τους οι New York Times, αναφέρουν ότι η Apple έχει προχωρήσει σε δεκάδες απολύσεις υπαλλήλων που εργάζονταν στο συγκεκριμένο σχέδιο, με την εταιρεία να έχει αναθεωρήσει πλήρως τα αρχικά της σχέδια. Πλέον όλα δείχνουν ότι η Apple δε θα κυκλοφορήσει το δικό της αυτοκίνητο αλλά ένα σύστημα που με το συνδυασμό λογισμικού και hardware θα κάνει δυνατή την αυτόνομη οδήγηση

 

Τον καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή σχεδίων της Apple σύμφωνα με την εφημερίδα έχει διαδραματίσει ο Bob Mansfield, παλιό υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρείας ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα στην Apple αναλαμβάνοντας υπεύθυνος του Project Titan. Οι πληροφορίες των New York Times αναφέρουν ότι υπήρξαν δοκιμές αυτόνομων οχημάτων από την Apple σε ελεγχόμενο περιβάλλον, με τη διαπίστωση ότι η τεχνολογία ήταν αρκετά μακρυά από το να θεωρηθεί ολοκληρωμένη. Είναι γνωστό ότι η ομάδα της Apple που δημιουργήθηκε για το Project Titan ξεπερνούσε τα 1000 άτομα, με αρκετές ηχηρές μεταγραφές μηχανικών και υψηλόβαθμων στελεχών από την Tesla, τη Ford, την GM και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, ο Steve Zadesky, πρώην μηχανικός και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Σχεδιασμού της Ford, αποχώρησε από την Apple όπου είχε αναλάβει επικεφαλής του όλου σχεδίου, με τις φήμες να αναφέρουν ότι οι λόγοι ήταν διάφορες καθυστερήσεις αλλά και εσωτερικές διαμάχες εξαιτίας μη τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων.

 

Link.png Site: NYT