Φθηνότερα πλέον είναι τα πακέτα αποθήκευσης χώρου στο iCloud της Apple, στη διαδικτυακή υπηρεσία που μπορούν να χρησιμοποιούν κυρίως οι χρήστες iOS συσκευών και OS X, για την αποθήκευση των αρχείων τους στο cloud και την πρόσβαση τους από οπουδήποτε.

Το αρχικό πακέτο αποθηκευτικού χώρου πλέον υπερδιπλασιάζεται φτάνοντας από τα 20GB στα 50GB, ενώ παραμένει ίδια η μηνιαία χρέωση των €0.99. Το επόμενο πακέτο των 200GB δεν έχει κάποια αλλαγή στο διαθέσιμο χώρο όμως η μηνιαία χρέωση πέφτει στα €2.99 από τα €3.99 ενώ πολύ μεγαλύτερη είναι η μείωση τιμής στο ανώτερο πακέτο του 1TB, με μηνιαίο κόστος €9.99 από €19.99 που ίσχυε μέχρι πρότινος. Όσοι χρησιμοποιούν ήδη την υπηρεσία, θα μεταβούν στο αντίστοιχο πρόγραμμα και στην αντίστοιχη χρέωση αυτόματα.

 

Οι αλλαγές στις χρεώσεις του iCloud έρχονται ως απάντηση της Apple σε άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες όπως το Dropbox και το Google Drive όπου η χρέωση στην προσφορά του 1TB είναι ίδια. Διαφορά υπάρχει στη σύγκριση με το OneDrive της Microsoft, με τη χρέωση του 1TB να κατεβαίνει στα €6.99 ενώ όσοι έχουν συνδρομή στο Office 365, έχουν στη διάθεση τους δωρεάν το συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο.

 

Ακόμα ένα σημείο διαφοράς είναι στο δωρεάν πακέτο, με την Apple να περιορίζεται στα 5GB όταν το Google Drive διαθέτει δωρεάν 30GB και το OneDrive 15GB. Το Dropbox, παραμένει πάντως με διαφορά η υπηρεσία με το λιγότερο δωρεάν χώρο, αφού αυτός φτάνει μόλις τα 2GB.

 

Link.png Site: http://www.theverge.com/2015/9/16/9341083/apple-icloud-storage-plans-cheaper[/url]']The Verge