Το iOS 12 παρουσιάστηκε τον Ιούνιο στο συνέδριο WWDC, και η τελική του έκδοση αναμένεται να φτάσει στις συμβατές συσκευές της Apple τον επόμενο μήνα.

Όμως σ' αυτή, δε θα περιλαμβάνεται ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της νέας έκδοσης, αυτό των ομαδικών βιντεοκλήσεων μέσω του FaceTime, μια δυνατότητα η οποία επιτρέπει μέχρι και σε 32 διαφορετικά άτομα να πάρουν μέρος στην ίδια βιντεοκλήση. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δεν αποτελούσε μέρος μόνο του iOS 12 αλλά και του νέου macOS mojave, το λειτουργικό σύστημα για τους υπολογιστές της Apple, με την εταιρεία να ανακοινώνει ότι ούτε σ' αυτή την έκδοση θα κάνει την εμφάνισή του. Οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί παρά μόνο ότι η εταιρεία προγραμματίζει να το ενσωματώσει σε «μελλοντική αναβάθμιση και των δύο λειτουργικών αυτό το Φθινόπωρο».

Η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί κάτι καινούριο για την Apple η οποία είχε προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις λίγο πριν την κυκλοφορία του iOS 11, αφαιρώντας λειτουργίες όπως το Messages In Cloud αλλά και ολόκληρο το σετ δυνατοτήτων AirPlay 2. Τελικά και οι δύο αυτές λειτουργίες, έκαναν την εμφάνισή τους σε όλους τους χρήστες με την κυκλοφορία του iOS 11.4.

Το iOS 12 θα κυκλοφορήσει παράλληλα με την ανακοίνωση των νέων iPhone τον επόμενο μήνα με χρήσιμες δυνατότητες όπως το ARKit 2 για καλύτερες εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας, ανανεωμένη εφαρμογή φωτογραφιών, συντομεύσεις της Siri, ομαδικές ειδοποιήσεις αλλά κυρίως με σημαντικά βελτιωμένες επιδόσεις σε παλιές συσκευές όπως το iPhone 6. Η νέα έκδοση του iOS είναι συμβατή με όλα τα iPhone και iPad που υποστήριζε το iOS 11.

ArsTechnica

  • Like 1