Ο Phil Schiller της Apple παίρνει τον τίτλο Apple Fellow ενώ ο Greg Joswiak αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου  Marketing.

Ο Phil Schiller θα αναγνωρίζεται πλέον ως ένας Apple Fellow. Ένα χαρακτηρισμό που έχουν κερδίσει μόλις 12 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε τους Steve Wozniak αλλά και τον Allan Alcorn, ο άνθρωπος που βρέθηκε πίσω από αρκετά projects της Atari τις δεκαετίες του 70 και 80 ενώ μάλιστα είχε προσλάβει στην Atari και τον Steve Jobs το 1974.

Ο Schiller θα συνεχίσει να ηγείται του App Store και του Apple Events, αλλά δεν θα είναι πλέον υπεύθυνος του marketing. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook είπε ότι είναι ενθουσιασμένος που ο Joswiak θα ηγηθεί της ομάδας marketing και ότι η εμπειρία του θα εξασφαλίσει μία ομαλή μετάβαση.

Ο Phil βοήθησε να γίνει η Apple η εταιρία που είναι σήμερα και οι συνεισφορές του είναι ευρείες, τεράστιες και εκτεταμένες. Σε αυτό το νέο ρόλο θα συνεχίσει να παρέχει την απίστευτη συνεργασία σκέψης και καθοδήγηση που έχουν καθορίσει τις δεκαετίες του στην Apple. Η πολυετής ηγετική θέση του Joswiak στο Product Marketing τον καθιστά απόλυτα κατάλληλο για αυτό το νέο ρόλο και θα διασφαλίσει την απρόσκοπτη μετάβαση σε μια στιγμή που η ομάδα ασχολείται με τόσο σημαντικό και συναρπαστικό έργο. Είμαι ενθουσιασμένος που όλη η εκτελεστική ομάδα θα επωφεληθεί από τη συνεργασία, τις ιδέες και την ενέργειά του.

Ο Schiller είπε ότι θα δουλέψει στην Apple για όσο καιρό ακόμη παραμείνει στη θέση του αλλά είπε ότι θέλει επίσης να βρει λίγο περισσότερο χρόνο για τους φίλους και την οικογένειά του.

Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για μένα να δουλεύω στην Apple, σε τόσα πολλά προϊόντα που μου αρέσουν, με όλους αυτούς τους υπέροχους φίλους, τον Steve, τον Tim και πολλούς άλλους. Ξεκίνησα για πρώτη φορά στην Apple όταν ήμουν 27 ετών, φέτος πέρασα τα 60 και ήρθε η ώρα για κάποιες προγραμματισμένες αλλαγές στη ζωή μου. Θα συνεχίσω να δουλεύω εδώ όσο θα με έχουν, αλλά θέλω επίσης να βρω λίγο παραπάνω χρόνο τα επόμενα χρόνια για την οικογένειά μου, τους φίλους μου και μερικά προσωπικά projects για τα οποία νοιάζομαι.

Στο μέλλον, ο Joswiak θα είναι υπεύθυνος για το product marketing & management της Apple, το developer relations, την έρευνα αγοράς, τη διαχείριση επιχειρήσεων αλλά και το διεθνές marketing. Ο Joswiak είναι αντιπρόεδρος του Worldwide Product Marketing τα τελευταία τέσσερα χρόνια και βρίσκεται στην Apple για περισσότερα από 20 χρόνια.

  • Sad 2