Μόλις πρόσφατα έκαναν την εμφάνιση τους στο Internet φήμες που θέλουν την Apple να στελεχώνει ένα νέο τμήμα, με στόχο την κατασκευή ενός νέου αυτο-οδηγούμενου ηλεκτρικού οχήματος.

Το εγχείρημα έχει την κωδική ονομασία "Titan" και η εταιρεία έχει ήδη στελεχώσει το νέο της τμήμα με ειδικούς από την αυτοκινητοβιομηχανία αλλά και την κατασκευή μπαταριών.

 

Μάλιστα, η εταιρεία A123 Systems μόλις πρόσφατα κινήθηκε νομικά ενάντια στην Apple, επειδή η τελευταία κατάφερε να δελεάσει πέντε πρωτοκλασσάτους μηχανικούς της, οι οποίοι παραβίασαν τις συμφωνίες εμπιστευτικότητας ή τήρησης απορρήτου που είχαν υπογράψει με την A123 Systems σχετικά με την τεχνολογία μπαταριών.

 

Σύμφωνα με την μήνυση που υπέβαλε η A123 Systems "η Apple αναπτύσσει αυτή την περίοδο ένα μεγάλης κλίμακας τμήμα μπαταριών για να ανταγωνιστεί ακριβώς στο ίδιο πεδίο με την A123 Systems". Σύμφωνα με την εταιρεία, και με αποδεικτικά στοιχεία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Apple έκανε προσπάθειες να δελεάσει στελέχη και μηχανικούς της A123 από τα μέσα του 2014.

 

Η A123 πάντως δεν είναι η μοναδική εταιρεία που πλησίασε η Apple για να στελεχώσει το νέο της τμήμα, αφού πριν λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι έχει δελεάσει και αρκετούς από την Tesla (βεβαίως και η Tesla από την άλλη έχει στο δυναμικό της αρκετούς πρώην εργαζομένους της Apple) αλλά και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες (π.χ Mercedes-Benz).

Το Bloomberg, σε πρόσφατη αναφορά του κάνει γνωστό ότι το νεοσύστατο τμήμα της Apple αποτελείται τώρα από 200 εργαζόμενους, και πως η εταιρεία έχει βάλει στόχο να παρουσιάσει το πρώτο της αυτο-οδηγούμενο ηλεκτρικό όχημα έως στο 2020.

 

Link.png Site: SlashGear

Link.png Site: Engadget