Η υπηρεσία Apple Music ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 30 Ιουνίου, προσφέροντας δωρεάν δοκιμαστική χρήση για 3 μήνες.

Τον Αύγουστο, ο αριθμός των χρηστών του Apple Music ήταν 11 εκατομμύρια, πολλοί από τους οποίους κλήθηκαν να αποφασίσουν στις 30 Σεπτεμβρίου εάν θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία, πληρώνοντας όμως συνδρομή από εδώ και πέρα. Σύμφωνα λοιπόν με επίσημη ανακοίνωση του CEO της Apple, Tim Cook, στα 6,5 εκατομμύρια ανέρχονται οι χρήστες που αποφάσισαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το Apple Music πληρώνοντας μηνιαία συνδρομή.

 

Επιπλέον, 8,5 εκατομμύρια είναι οι χρήστες οι οποίοι, στην παρούσα φάση, διανύουν την δωρεάν τρίμηνη δοκιμαστική περίοδο της υπηρεσίας. Να σημειωθεί ότι η Apple δεν προσφέρει δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας με την παρουσία διαφημίσεων, σε αντίθεση με το Spotify, το οποίο απαριθμεί 75 εκατομμύρια συνδρομητές, εκ των οποίων τα 20 εκατομμύρια χρησιμοποιούν την επί πληρωμή έκδοση. Μάλιστα, φημολογείται ότι η Apple ζήτησε από μουσικούς εκδότες να ασκήσουν πίεση στο Spotify ώστε να τερματίσει τη δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας.

 

Το Apple Music προσφέρει πρόσβαση σε λίστες που δημιουργούνται από τους ίδιους τους χρήστες, διαθέτει την υπηρεσία Connect στην οποία μπορεί να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ καλλιτεχνών και χρηστών καθώς και τον σταθμό Beats 1 που αναπαράγει μουσική ασταμάτητα. Η ατομική συνδρομή για την υπηρεσία κοστίζει $9,99 τον μήνα. Ωστόσο, υπάρχει και οικογενειακή συνδρομή με όριο τα 6 μέλη ανά οικογένεια που κοστίζει $14,99 τον μήνα. Σύμφωνα με την Apple, οι συνδρομητές της υπηρεσίας έχουν πρόσβαση σε πάνω από 30 εκατομμύρια κομμάτια.

 

Link.png Site: PhoneArena