Η Apple δημοσιοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τρίμηνο των διακοπών ανακοινώνοντας έσοδα μειωμένα κατά 5%.

Οι πωλήσεις iPhone σημείωσαν πτώση 15%, με τις συσκευές να έχουν υψηλότερη κατά μέσο όρο τιμή πώλησης σε σχέση με το παρελθόν, με τον Tim Cook να υποστηρίζει ότι η οικονομική κατάσταση στην Κίνα έβλαψε τις πωλήσεις iPhone στην Ασιατική χώρα. Τα υπόλοιπα προϊόντα και υπηρεσίες της Apple γνώρισαν αύξηση της τάξης του 19%, παίζοντας μεγάλο ρόλο στον μετριασμό των απωλειών με αποτέλεσμα η εταιρεία να ανακοινώσει μειωμένα έσοδα μόνο κατά 5%, παρά τις αρκετά πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις.

Η Apple ανακοίνωσε ότι έχει 360 εκατομμύρια συνδρομητές τόσο σε δικές της όσο και σε υπηρεσίες τρίτων και έχει βάλει στόχο μέχρι το 2020 να τους αυξήσει στα 500 εκατομμύρια.

Στην ανακοίνωση της Apple γίνεται λόγος για μία βάση 1,4 δισεκατομμυρίων ενεργών συσκευών σε όλο τον πλανήτη για το πρώτο τρίμηνο, με την βάση να αυξάνεται σε κάθε γεωγραφική περιοχή για την εταιρεία (αυξήθηκε κατά 100 εκατομμύρια σε σχέση με πέρυσι). Μάλιστα η Apple διευκρίνισε ότι από τις παραπάνω συσκευές, 900 εκατομμύρια είναι iPhone.

Κατά τη περίοδο των διακοπών, η Apple είχε καθαρά έσοδα $84 δισεκατομμυρίων περίπου που είναι μειωμένα κατά περίπου $4 δισεκατομμύρια σε σχέση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Από τα παραπάνω καθαρά έσοδα, σχεδόν τα $52 δισεκατομμύρια προέρχονται από πωλήσεις συσκευών iPhone, ενώ σχεδόν $11 δισεκατομμύρια αφορούν τις υπηρεσίες της εταιρείας.

Τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις iPad και υπολογιστών Mac είχαν επίσης θετικό πρόσημο με την Apple να ανακοινώνει 33% αύξηση στις πωλήσεις προϊόντων Wearables, Home και Accessories, που αποτελούν ρεκόρ για την εταιρεία.

apple.jpg.80e58ea22d8f3a9f2798803a9c4d55ea.jpg

Ο Tim Cook, ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Apple, δήλωσε ότι, ενώ υπάρχει απογοήτευση που η εταιρεία δεν «έπιασε» το στόχο της στα έσοδα, τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αποδεικνύουν ότι η υποκείμενη δύναμη της επιχείρησης είναι βαθιά και ευρεία. Αυτό ενδεχομένως σημαίνει ότι μπορεί οι πωλήσεις iPhone να μην βελτιωθούν σύντομα, όμως η εταιρεία μπορεί να βασίζεται και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες του χαρτοφυλακίου της.  

Engadget

GSMArena

Reuters

  • Like 1
  • Thanks 1