Η εφαρμογή υποστηρίζει χειροκίνητη ανίχνευση αντί για συνεχόμενη αναζήτηση στο παρασκήνιο.

Η Apple κυκλοφόρησε την εφαρμογή Tracker Detect, η οποία σύμφωνα με την εταιρεία θα επιτρέπει στους χρήστες Android να αναζητούν AirTags ή άλλες συμβατές συσκευές ανίχνευσης με το δίκτυο Find-My, όπως το Chipolo One Spot. Η εφαρμογή αναζητά συσκευές που έχουν χάσει οι κάτοχοί τους, κι αν βρει κάποια θα αναπαράγει έναν ήχο, ώστε ο χρήστης να μπορεί την εντοπίσει και να λάβει οδηγίες για το πώς να βρει σε ποιον ανήκει και πώς μπορεί να την απενεργοποιήσει αν χρειάζεται.

tracker-detect-app-2.JPG.ae5ba4d8e7e1ae72d3adc486a847a962.JPG

Η Apple ανακοίνωσε ότι αυτή η εφαρμογή θα κυκλοφορούσε τον περασμένο Ιούνιο, υποσχόμενη ότι θα επέτρεπε στους χρήστες Android να βρίσκουν δυνητικά κακόβουλες συσκευές ανίχνευσης που χρησιμοποιούνται εν αγνοία τους. Σε αντίθεση όμως με το iOS, δεν φαίνεται ότι η εφαρμογή κάνει συνεχώς σαρώσεις στο παρασκήνιο για να ειδοποιήσει τον χρήστη μόλις εντοπίσει μία συσκευή. Η εφαρμογή επιτρέπει μόνο τη χειροκίνητη αναζήτηση. Το Tracker Detect δεν θα βοηθήσει επίσης τους χρήστες να παρακολουθούν τα AirTags που είναι συνδεδεμένα σε έναν λογαριασμό Apple, επομένως δεν βοηθά τους χρήστες Android να χρησιμοποιούν πραγματικά τα AirTags.

Η Apple ανέφερε στην ιστοσελίδα CNET ότι η εφαρμογή δίνει στους χρήστες Android τη δυνατότητα να σαρώσουν για ένα AirTag ή άλλες συμβατές συσκευές ανίχνευσης αντικειμένων που μπορεί να ταξιδεύουν μαζί τους χωρίς να το γνωρίζουν. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η Apple ανεβάζει τον πήχη στον τομέα του απορρήτου για τους χρήστες της αλλά και τον ίδιο τον κλάδο, ελπίζοντας ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο Google Play Store.

  • Thanks 1
  • Confused 3