Στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οικονομικών της αποτελεσμάτων η Apple ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2014, κατέγραψε πωλήσεις 43.7 εκατομμυρίων iPhones και 16.35 εκατομμυρίων iPad.

Έτσι τα έσοδά της εταιρείας διαμορφώνονται στα 45.6 δισ. δολλάρια, αυξημένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους όπου είχαν ανέλθει σε 43.6 δισ. δολάρια. Τα καθαρά κέρδη για το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 10.2 δισ. δολάρια, αυξημένα και αυτά σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2013 όπου είχαν καταγραφεί καθαρά κέρδη ύψους 9.5 δισ. δολαρίων.

 

Στο κομμάτι των πωλήσεων, η Apple είδε τις πωλήσεις των iPhone να καταγράφουν σημαντική άνοδο σε σχέση με τα 37.4 εκατομμύρια που είχαν πωληθεί το 2013 ενώ πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις των iPad καθώς περυσι είχαν καταγραφεί 19.5 εκατομμύρια.

 

Τέλος, μικρή άνοδος παρουσιάστηκε και στις πωλήσεις των υπολογιστών Mac με αυτές να φτάνουν στα 4.1 εκατομμύρια, σε σχέση με τα 3.9 εκατομμύρια πωλήσεων που είχαν καταγραφεί το 2013, ενώ οι πωλήσεις των iPod διαμορφώθηκαν στα 2.76 εκατομμύρια σε αντίθεση με τα 5.6 εκατομμύρια του πρώτου τριμήνου του 2013.

 

Για μια ακόμη φορά ο Tim Cook δεν έχασε την ευκαιρία να αναφέρει ότι η Apple ετοιμάζει «πολύ σύντομα» την είσοδο της σε νέα προιοντική κατηγορία, με όλες τις φήμες να συγκλίνουν στην παρουσίαση ενός smartwatch με έμφαση στη γυμναστική.

 

Link.png Site: Neowin