Το Dark Sky, το δημοφιλές app για τον καιρό, εξαγοράστηκε από την Apple.

Η εταιρεία έκανε γνωστό ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν αλλαγές για τους χρήστες του iOS, ωστόσο για τους χρήστες του app στο Android τα πράγματα θα αλλάξουν, καθώς η υπηρεσία θα τερματίσει τη λειτουργία του app σε λίγους μήνες.

Σύμφωνα με την εταιρεία πίσω από τη δημοφιλής εφαρμογή Dark Sky, το app δεν θα είναι διαθέσιμο για κατέβασμα στο Android.

Η υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τη 1η Ιουλίου του 2020, αλλά εκείνη την ημέρα θα τερματιστεί η υποστήριξη του για τους χρήστες Android και Wear OS. Η εταιρεία θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους είναι ενεργοί συνδρομητές μέχρι εκείνη την ημέρα.

Η εταιρεία επίσης δεν πρόκειται να δεχτεί νέες εγγραφές για το API της, που επιτρέπει σε άλλους developers να χρησιμοποιούν τη βάση δεδομένων της (π.χ προβλέψεις για τον καιρό και ιστορικά δεδομένα). Η εταιρεία έχει δεσμευτεί για τη λειτουργία του API μέχρι το τέλος του 2021 αλλά δεν είναι ξεκάθαρο τι θα συμβεί από τότε και μετά.

1234234.png.68dd9c9bf67d52b235c529ac6fdb598a.png

Το Dark Sky έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες επειδή ήταν από τις πρώτες εφαρμογές που εστίασαν σε «υπερτοπικά» μοντέλα πρόγνωσης του καιρού, που βασίζονταν δηλαδή στην ακριβή τοποθεσία του χρήστη και όχι σε «περιοχικά ή τοπικά μοντέλα» που καλύπτουν μεγαλύτερης έκτασης περιοχές. Για περιοχές όπως το Σαν Φρανσίσκο, που ο καιρός ποικίλει από γειτονιά σε γειτονιά, η εφαρμογή για πολλούς χρήστες ήταν απολύτως απαραίτητη.

TechCrunch

  • Like 2