Ακόμη ένα startup βρέθηκε στα «χέρια» της Apple, αυτή τη φορά για να βοηθήσει στην βελτίωση της απόδοσης της ψηφιακής βοηθού Siri.

Η Αμερικάνικη εταιρεία επιβεβαίωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg ότι πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Inductiv, ενός startup με έδρα στο Waterloo, στο Ontario στον Καναδά.

Το startup έχει αναπτύξει Τεχνητή Νοημοσύνη την οποία χρησιμοποιεί για να διορθώνει δεδομένα, κάτι που με τη σειρά του βελτιώνει την μηχανική εκμάθηση. Η Apple, όπως συνηθίζει, αρνήθηκε να σχολιάσει την εξαγορά ή να αναφερθεί στα μελλοντικά της σχέδια, ωστόσο φαίνεται πως από την εξαγορά θα επωφεληθεί η ψηφιακή βοηθός Siri.

Η Apple θέλει να βελτιώσει την απόδοση της Siri, ώστε να καταλαβαίνει καλύτερα και να απαντάει αποτελεσματικότερα, και για αυτό το λόγο εξαγόρασε πριν από λίγο καιρό και την εταιρεία Voysis ώστε να ενισχύσει την κατανόηση φυσικής γλώσσας της ψηφιακής βοηθού. Τώρα, με την εξαγορά και της Inductiv, θα τροφοδοτεί την Siri με περισσότερο «καθαρά» και επομένως χρήσιμα δεδομένα, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες να προκαλέσουν σύγχυση στη Siri άχρηστες πληροφορίες και προβληματικές εντολές. Η Apple είναι αποφασισμένη τα τελευταία χρόνια να βελτιώσει δραματικά την Siri. Μάλιστα δεν δίστασε να δελεάσει τον πρώην επικεφαλής του τμήματος Τεχνητής Νοημοσύνης της Google, John Giannandrea πριν από λίγο καιρό για να ενισχύσει την προσπάθεια.

 

  • Like 1