Η Apple ανακοίνωσε ότι το App Store εξασφάλισε πωλήσεις 519 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως για το 2019.

Μία ανεξάρτητη μελέτη που διεξήγαγε η Analysis Group εκ μέρους της αμερικανικής εταιρίας, μία οικονομική εταιρία συμβούλων στις ΗΠΑ, υποστηρίζει πως η παραγωγή εμπορίου στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple ξεπέρασε τα 500 δις δολάρια.

Από το 2008 που κυκλοφόρησε το App Store, οι προγραμματιστές έχουν κερδίσει πάνω από 155 δισεκατομμύρια δολάρια από αγορές εφαρμογών αλλά και επιπρόσθετων λειτουργιών εντός των εφαρμογών (in-app purchases). Μάλιστα, το ένα τέταρτο αυτών των κερδών πραγματοποιήθηκε εντός του 2019. Ωστόσο, το App Store διευκολύνει επίσης την πώληση μία ευρείας ποικιλίας φυσικών αγαθών και υπηρεσιών, από υπηρεσίες μεταφοράς όπως η Uber και η Lyft έως και διανομές προϊόντων όπως η DoorDash. Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτές οι υπηρεσίες αντιστοιχούσαν σε 413 δισεκατομμύρια δολάρια, από το σύνολο της παραγωγής.

Apple_App-Store-infographic-stats_06152020_inline.jpg.large.jpg.4a742feca154e138ca176bc066776dde.jpg

Από αυτά τα 413 δισεκατομμύρια δολάρια, μερικές κατηγορίες περιλαμβάνουν:

  • Τα 268 από εφαρμογές λιανικής, όπως Target, Best Buy και Etsy
  • Τα 57 από ταξιδιωτικές εφαρμογές όπως η Expedia και η United
  • Τα 40 εφαρμογές όπως Uber και Lyft
  • Τα 31 από εφαρμογές παράδοσης φαγητού όπως DoorDash και Grubhub

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple Tim Cook, δήλωσε:

Το App Store είναι ένα μέρος όπου οι καινοτόμοι και οι ονειροπόλοι μπορούν να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα και οι χρήστες μπορούν να βρουν ασφαλή και αξιόπιστα εργαλεία για να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη. Σε μία δύσκολη και ασταθή στιγμή, το App Store παρέχει διαρκείς ευκαιρίες για επιχειρηματικότητα, υγεία και ευεξία, εκπαίδευση και δημιουργία θέσεων εργασίας, βοηθώντας τους ανθρώπους να προσαρμοστούν γρήγορα σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Δεσμευόμαστε να κάνουμε ακόμη περισσότερα για να υποστηρίξουμε και να καλλιεργήσουμε την παγκόσμια κοινότητα App Store, από κατάστημα με έναν προγραμματιστή σχεδόν σε κάθε χώρα έως επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους, καθώς συνεχίζει να προωθεί την καινοτομία, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη για το μέλλον.

Η Apple δήλωσε ότι το App Store έχει πλέον σχεδόν δύο εκατομμύρια εφαρμογές και το χρησιμοποιούν πάνω από μισό δισεκατομμύριο άτομα κάθε εβδομάδα από 175 χώρες.

  • Like 2