Το gaming αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο του App Store της Apple και σήμερα, η Αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε το λεγόμενο «Netflix for games».

Πρόκειται για μία συνδρομητική υπηρεσία «all-you-can-play» που επιτρέπει στους χρήστες να παίξουν όσα διαφορετικά παιχνίδια θέλουν, όποτε θέλουν και σε οποιαδήποτε συσκευή θέλουν, συνεχίζοντας μάλιστα στην συσκευή της επιλογή τους το παιχνίδι που άφησαν στην προηγούμενη, αρκεί βεβαίως η συσκευή να είναι iPhone, iPad, Mac ή Apple TV.

Στην αρχή, η υπηρεσία θα περιλαμβάνει περισσότερα από 100 αποκλειστικούς τίτλους και με τον καιρό θα εμπλουτιστεί με πολλούς περισσότερους. Η υπηρεσία δεν θα έχει το δικό της app, αλλά θα βρίσκεται εντός του App Store, με τη δική της, dedicated «καρτέλα» (tab). Μόλις πραγματοποιηθεί η εγγραφή, δεν θα υπάρχουν πρόσθετες χρεώσεις εντός των παιχνιδιών και δεν θα υπάρχουν διαφημίσεις. Ανάμεσα στις δυνατότητες της –πέρα από τον λεπτομερή γονικό έλεγχο- βρίσκεται και το «family sharing» (όπως και στην περίπτωση του News+) και επομένως, ο χρήστης μπορεί να γίνει συνδρομητής μία φορά αλλά να διαμοιραστεί την υπηρεσία με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του. Σε αντίθεση επίσης με άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες, λέει η Apple, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν τα παιχνίδια ακόμα και offline.

1731349401_applearcade1.jpg.21e4d190b36340f86828c357723fda3e.jpg

Η Apple δεν αναλαμβάνει μόνο να επιμεληθεί τα παιχνίδια που προσφέρονται μέσω του Arcade, αλλά συνεργάζεται στενά με τους δημιουργούς και συμμετέχει στα κόστη ανάπτυξης τους. Ανάμεσα στα στούντιο που συνεργάζεται βρίσκονται ονόματα όπως της Konami, της LEGO, της SEGA, της Annapurna Interactive, της Giant Squid κ.ά. Η νέα συνδρομητική υπηρεσία Apple Arcade θα λανσαριστεί σε περισσότερες από 150 αγορές το Φθινόπωρο.

 

  • Like 1