Εδώ και αρκετό καιρό η Apple προσπαθεί να μειώσει την εξάρτηση της από την Qualcomm για την προμήθεια modems για smartphones και για μερικά χρόνια, χρησιμοποίησε hardware της Intel παράλληλα με της Qualcomm σε κάποιες από τις συσκευές της.

Από την ώρα ωστόσο που κατέληξε σε διακανονισμό με την Qualcomm, και η Intel ανακοίνωσε ότι σταματάει την ανάπτυξη και την έρευνα στα 5G modems και ότι αποχωρεί από την αγορά (άλλωστε δεν είχε άλλους πελάτες), η Apple βρέθηκε ξανά να εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την Qualcomm.

Η εταιρεία ωστόσο με έδρα στο Κουπερτίνο, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχει αρκετά χρόνια δηλώσει ότι δεν θέλει να εξαρτάται από κάποιον προμηθευτή, και για αυτό προχώρησε στην εξαγορά της επιχείρησης ανάπτυξης και κατασκευής modem της Intel έναντι $1 δισεκατομμυρίου. 

Περίπου 2200 εργαζόμενοι στην επιχείρηση της Intel θα ξεκινήσουν να εργάζονται τώρα για την Apple, η οποία εξαγόρασε και εξοπλισμό, διπλώματα ευρεσιτεχνιών κ.ά. Η Apple μόλις ολοκληρωθεί η εξαγορά θα κατέχει περισσότερα από 17 χιλιάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας στον τομέα της ασύρματης τεχνολογίας, από πρωτόκολλα για πρότυπα κινητής τηλεφωνίας μέχρι αρχιτεκτονικής modem κ.ά. Η Intel πάντως θα μπορεί να συνεχίσει την κατασκευή modems για PCs, συσκευές IoT και αυτόνομα οχήματα, αλλά όχι και για smartphones.

Με την εξαγορά του τμήματος modem της Intel, η Apple θα αναπτύξει τα δικά της προϊόντα με στόχο να ανταγωνιστεί την Qualcomm ή ακόμα και να σταματήσει να εξαρτάται πλήρως από την τελευταία. «Αυτό θα επιτρέψει στην Apple να διαφοροποιηθεί περαιτέρω μελλοντικά» δήλωσε ο Johny Srouji, Senior Vice President του τμήματος Hardware Technologies της Apple.

GSMArena

  • Like 2