Η Apple εξαγόρασε την Credit Kudos για $150 εκατομμύρια.

Η Apple εξαγόρασε την Credit Kudos, μια τραπεζική startup εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που προσφέρει λύσεις API. Η ιστοσελίδα Block αναφέρει ότι η συμφωνία έκλεισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα στα περίπου $150 εκατομμύρια. Ήδη μάλιστα η σελίδα όρων χρήσης της Credit Kudos αναφέρει ότι η εταιρεία είναι θυγατρική της Apple. Η Apple δήλωσε πως κατά καιρούς αγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας αλλά γενικά δεν συζητά τον σκοπό ή τα σχέδιά της.

Η Credit Kudos συγκέντρωσε τον Απρίλιο του 2020 σε γύρο χρηματοδότησης περίπου $6.5 εκατομμύρια. Εκείνη την εποχή οι ιδρυτές της startup είχαν δηλώσει ότι ο στόχος τους ήταν να γίνουν ένα «γραφείο πίστωσης». Η startup αναλύει με ασφάλεια τα ανοιχτά τραπεζικά δεδομένα για να βοηθήσει τους δανειστές να κάνουν καλύτερες επιλογές.

Το γιατί ακριβώς η Apple ξόδεψε τόσα πολλά για την Credit Kudos μένει να φανεί, αλλά η εταιρεία αναπτύσσει ήδη τα απαραίτητα εργαλεία για την Apple Card και η startup μπορεί να βοηθήσει στην επέκταση της νέας κάρτας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Χρησιμοποιώντας τη μηχανική εκμάθηση για τη δημιουργία πιστωτικών βαθμολογιών, η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της Credit Kudos για να επεκταθεί στον τομέα του δανεισμού. Ένας τέτοιος τομέας όπου αυτό θα ήταν χρήσιμο είναι οι υπηρεσίες «buy now, pay later» (αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα).

Η Klarna, η AfterPay κι άλλοι πρωτοστάτησαν στις υπηρεσίες BNPL, επιτρέποντας στους καταναλωτές να «σπάνε» το κόστος ενός αντικειμένου σε αρκετούς μήνες χωρίς τόκους ή πρόσθετες χρεώσεις.

Πιθανότατα θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε ποια ακριβώς είναι τα σχέδια της Apple, αλλά η επέκταση της Apple Card στο Ηνωμένο Βασίλειο, παράλληλα με το φάσμα των υπηρεσιών που προσφέρει, φαίνεται να είναι το επόμενο βήμα της εταιρείας.