Η Apple δημιούργησε μία εφαρμογή αποκλειστικά για τον κορωνοϊό, ώστε ο κόσμος να καθοδηγείται και να διαβάζει όλες τις απαραίτητες συμβουλές προστασίας, πάντα σε συμφωνία με αυτά που ανακοινώνει το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών στις ΗΠΑ (CDC).

Εκτός από την εφαρμογή COVID-19 κάποιος μπορεί να επισκεφθεί και την αντίστοιχη ιστοσελίδα ώστε να λάβει έμπιστες πληροφορίες για τον ιό. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το CDC, ειδική ομάδα του Λευκού Οίκου αλλά και τη FEMA. Σε μία περίοδο που διαδίδονται αρκετές ψευδείς ειδήσεις, ο κόσμος πρέπει να έχει εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες κρίσιμες για την προστασία της υγείας του και των υπολοίπων.

Η εφαρμογή και η ιστοσελίδα COVID-19 επιτρέπει στους χρήστες να απαντούν σε μία σειρά από ερωτήσεις αναφορικά με τα συμπτώματά τους αλλά και πιθανές επαφές με άτομα υψηλού κινδύνου. Έπειτα, λαμβάνουν συμβουλές για το πώς μπορούν να προστατευτούν, με ποιο τρόπο να παρακολουθούν τα συμπτώματά τους αλλά κι αν χρήζουν εξέτασης από γιατρό. Σε κάθε περίπτωση, η Apple επισημαίνει πως αυτή η εφαρμογή δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις οδηγίες των ιατρικών επιτελείων παρά μόνο να λειτουργήσει ως ένα επιπρόσθετο εργαλείο αναφορικά για το που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί και τι πρέπει να προσέχει περισσότερο.

Apple_iphone11pro_ios13_response-results_distancing_03272020_carousel.jpg.large.jpg.4489a09b073d136d20f97dd986527a6c.jpg

Το εργαλείο αυτό προσφέρει επίσης στους χρήστες εύκολη πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες όπως τις δημοσιεύει το Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών ενώ θα μπορεί να λάβει συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο πλυσίματος των χεριών, πώς μπορεί να απολυμάνει τις επιφάνειες που έρχεται σε επαφή αλλά και πώς πρέπει να παρακολουθεί την υγεία του.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες η Apple έχει αναβαθμίσει και την έξυπνη βοηθό Siri ώστε να απαντάει σε σχετικές για τον κορωνοϊό ερωτήσεις. Επιπλέον, με τελευταία ενημέρωση, η Apple στέλνει αυτοματοποιημένα μηνύματα σε όλους τους ταξιδιώτες που καταφθάνουν σε συγκεκριμένα αεροδρόμια στις ΗΠΑ, για να παράσχει όλες τις απαραίτητες οδηγίες.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εταιρία πιστή στις αρχές της για την προστασία της ιδιωτικότητας, τόσο η εφαρμογή όσο και η ιστοσελίδα θα διατηρήσουν απόλυτα ασφαλή τα προσωπικά στοιχείων των χρηστών ενώ δεν απαιτείται κάποιος να κάνει σύνδεση με Apple ID.

Apple

  • Like 1
  • Thanks 1