Αντιθέτως, η Siri θέλει να κατανοήσει καλύτερα τις μουσικές προτιμήσεις του χρήστη.

Το iOS 14.5 κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή σε beta έκδοση, με την πρώτη beta να έδειχνε πως θα συμπεριλαμβάνει και μία πολυαναμενόμενη λειτουργία. Φαίνονταν λοιπόν, πως ο χρήστης θα μπορούσε να ορίσει το Spotify ή άλλες μουσικές υπηρεσίες ως προεπιλογή για τα αιτήματα μέσω Siri. Ωστόσο, η Apple διευκρίνισε ότι αυτό δεν θα γίνεται. Αντιθέτως, η επιλογή μιας μουσικής υπηρεσίας από τη Siri, αποσκοπεί στη βελτίωση της νοημοσύνης της, ώστε να γνωρίζει καλύτερα τις μουσικές προτιμήσεις του χρήστη.

Σε δοκιμές που έγιναν από την ιστοσελίδα TheVerge, όταν ο χρήστης ζητούσε από τη Siri να παίξει ένα τραγούδι, η Τεχνητή Νοημοσύνη της Apple εμφάνιζε μια λίστα μουσικών υπηρεσιών για την αναπαραγωγή του. Αφού ο χρήστης έκανε την επιλογή του, τα αιτήματα αναπαραγωγής δρομολογούνταν με βάση την υπηρεσία την οποία είχε επιλέξει. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως ο χρήστης μπορεί να αλλάξει μόνιμα την προεπιλεγμένη υπηρεσία μουσικής.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TechCrunch, η λειτουργία αυτή είναι μια προσπάθεια να βοηθηθεί η Siri να μάθει τις εφαρμογές που θέλει ο χρήστης να χρησιμοποιεί για τους διαφορετικούς τύπους περιεχομένου, και όχι μόνο απαραίτητα για τη μουσική. Ίσως, για παράδειγμα, ο χρήστης να θέλει το Spotify για μουσική, αλλά να προτιμά τα podcasts να αναπαράγονται μέσω του Apple Podcasts ή σε κάποια άλλη εφαρμογή. Ενδέχεται μάλιστα, η Siri να ρωτήσει εκ νέου, κάποια στιγμή στο μέλλον, ποια υπηρεσία θέλει να χρησιμοποιεί ο χρήστης, ακόμη κι αν είχε επιλέξει κάποια συγκεκριμένη στο παρελθόν.

Η Apple ανέφερε πως δεν υπάρχει ρύθμιση στο iOS που να επιτρέπει στον χρήστη να αλλάξει την προεπιλεγμένη υπηρεσία μουσικής, σε αντίθεση με τις επιλογές που υπάρχουν ήδη για τον ορισμό της προεπιλεγμένης εφαρμογής για τα e-mail ή τον browser για την πλοήγηση στο internet. Ωστόσο, ο χρήστης μπορεί να ζητήσει από τη Siri συγκεκριμένη εφαρμογή για την αναπαραγωγή των τραγουδιών.

Η Apple φαίνεται πως εξακολουθεί να τροποποιεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, καθώς είχε αφαιρεθεί από τη δεύτερη beta του iOS πριν προστεθεί εκ νέου στην τρίτη beta του λειτουργικού συστήματος. Και επειδή το iOS 14.5 βρίσκεται ακόμη σε beta, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αλλάξει ξανά η λειτουργία πριν την τελική κυκλοφορία. Για την ώρα η Apple δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το αν θα δούμε κάτι διαφορετικό κατά την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης.

  • Like 1