Όπως όλα δείχνουν, η Apple στρέφει την προσοχή της στους χρήστες των Windows. Μία νέα θέση εργασίας που εμφανίστηκε στο site της Apple, αποκαλύπτει πως η αμερικανική εταιρεία προσλαμβάνει software engineers για να δημιουργήσουν την επόμενη γενιά εφαρμογών media για τα Windows.

Μία κίνηση της Apple η οποία ενδεχομένως να βασίζεται στο να προσφέρει στις Windows εφαρμογές της παρόμοια εμπειρία με αυτές που ήδη υπάρχουν στους Mac υπολογιστές.

Όταν η Apple απέσυρε το iTunes από το macOS Catalina, γρήγορα την αντικατέστησε με νέες εφαρμογές αποκλειστικά για μουσική, podcasts και τηλεόραση. Στην αντίπερα όχθη όμως οι χρήστες των Windows δεν είχαν την ίδια αντιμετώπιση αφού θα έπρεπε να χρησιμοποιούν το Apple TV+ και το Apple Music μέσα από τον browser. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία χρήσης σε Mac.

Η θέση εργασίας έχει επίσης προαπαιτούμενο και την εμπειρία με UWP, ή αλλιώς με το API Universal Windows Platform, το οποίο έχει σχεδιαστεί από τη Microsoft. Όπως επισημαίνει το MacRumors, οι εφαρμογές που υποστηρίζουν το UWP δεν είναι συμβατές μόνο με τα Windows 10 αλλά και με το XBOX One. Κάτι το οποίο θα μπορούσε να φέρει το Apple TV+ διαθέσιμο σε περισσότερες πλατφόρμες, πέρα των smart τηλεοράσεων και το hardware της Apple.

Engadget