Η Apple φέρεται να έχει επιστρατεύσει σκηνοθέτες του Hollywood, όπως τον Jon Favreau, για να δημιουργήσουν βίντεο περιεχόμενο για το πολυαναμενόμενο headset mixed reality που ετοιμάζει.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο γνωστός σκηνοθέτης του Iron Man και του “The Mandalorian” αναπτύσσει μια εμπειρία που φέρνει τους δεινόσαυρους από το Prehistoric Planet, την πρωτότυπη σειρά Apple TV+ στην παραγωγή της οποίας συνέβαλε, στη συσκευή.

Επιβεβαιώνοντας πρόσφατη αναφορά του Mark Gurman του Bloomberg, οι Times αναφέρουν ότι το headset "αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος". Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διαθέτει σχεδιασμό που θα θυμίζει γυαλιά σκι. Με την έναρξη του WWDC 2022 να απέχει μόλις λίγες ημέρες, δεν είναι σαφές αν η Apple θα έχει κάτι να αναφέρει για τη συσκευή αυτή τη Δευτέρα.

Ωστόσο, οι Times αναφέρουν ότι η εταιρεία σχεδιάζει να ανακοινώσει νέα εργαλεία λογισμικού που θα επιτρέπουν στους developers να προσθέσουν λειτουργίες κάμερας και φωνής στις εφαρμογές τους, δημιουργώντας έτσι το πλαίσιο για εμπειρίες στις οποίες οι χρήστες θα μπορούσαν να περιηγηθούν χωρίς κάποιο visual interface.

Επικαλούμενοι "δύο άτομα που γνωρίζουν το project", οι Times αναφέρουν ότι οι συνεχιζόμενες προκλήσεις με την αυτονομία της συσκευής, έκαναν την Apple να αποφασίσει την καθυστέρηση της κυκλοφορίας του headset για το 2023. Η πληροφορία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει αναφορά του Bloomberg στις αρχές του έτους, η οποία ανέφερε ότι η εταιρεία ήταν πιθανό να καθυστερήσει τη συσκευή λόγω προβλημάτων κατά την ανάπτυξη, όπως αυτό της υπερθέρμανσης.