Μετά από αλλεπάλληλες φήμες, τα νέα MacBook της Apple (και όχι μόνο) θα παρουσιαστούν την προσεχή Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 8.00μμ ώρα Ελλάδος.

Επιλέγοντας μια ασυνήθιστη ημέρα αφού η εταιρεία επιλέγει συνήθως την Τρίτη για τις παρουσιάσεις της, η Apple δίνει υποσχέσεις για σημαντικές ανακοινώσεις, στο επίκεντρο των οποίων θα είναι η...ταχύτητα. Γνωρίζουμε ήδη ότι στα σχέδια της εταιρείας είναι η παρουσίαση δύο νέων MacBook Pro, 14 και 16 ιντσών, με ανανεωμένο σχεδιασμό και τα οποία θα στηρίζονται στο M1X, το νέο SoC της Apple. 

Ένα χρόνο μετά την μετάβασή της σε δικούς της επεξεργαστές, μια κίνηση η οποία συνοδεύτηκε από απόλυτη επιτυχία, η Apple φαίνεται ότι θα αλλάξει σημαντικά στοιχεία του σχεδιασμού των νέων MacBook. Σε αυτά θα πρέπει να περιμένουμε μικρότερα περιθώρια στην οθόνη -η οποία θα βασίζεται στη Mini LED τεχνολογία-, μεγαλύτερες ίντσες και αναλύσεις αλλά και την απόσυρση της touch bar από όλα τα μοντέλα. Μένει να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για επιστροφή σημαντικών χαρακτηριστικών όπως της μαγνητικής θύρας MagSafe που προορίζεται για τη φόρτιση, μιας HDMI θύρας καθώς και παρουσία SD Card reader.

Η παρουσία του νέου M1X chipset αναμένεται να επεκταθεί και στο Mac Mini όπως και πέρσι, το μικρό desktop υπολογιστή της Apple που όπως πάντα διαθέτει το δικό του κοινό. Φέτος αναμένεται να διαθέτει περισσότερες θύρες από τον προκάτοχό του, δίνοντας έμφαση σε χαρακτηριστικά που απευθύνονται σε power users.

Εκτός από την ανανεωμένη γκάμα σε φορητούς και επιτραπέζιους υπολογιστές, η Apple ενδέχεται να παρουσιάσει και την τρίτη γενικά των AirPods, κάτι που περιμέναμε να δούμε τον περασμένο μήνα. Τα νέα AirPods θα μοιάζουν αρκετά στην εμφάνιση με τα Pro μοντέλα ακόμα και στη θήκη που θα διαθέτουν, παραμένοντας πάντα η «οικονομική» πρόταση της εταιρείας χωρίς υποστήριξη ANC.

Η παρουσίαση για ακόμη μια φορά θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά ψηφιακά, και θα μεταδοθεί ζωντανά από το επίσημο κανάλι της Apple στο YouTube και την ιστοσελίδα της εταιρείας.

  • Like 1