Πρόσφατα, η Apple «έχασε» τον lead system-on-chip architect, Manu Gulati, που υπέγραφε συμφωνία με την Google για να ηγηθεί της ομάδας ανάπτυξης των δικών της system-on-chips που λέγεται ότι θα κάνουν την εμφάνιση τους στην επόμενη γενιά των συσκευών Pixel.

Όμως η Apple δεν κάθισε όπως ήταν φυσικό με σταυρωμένα τα χέρια και τελικώς βρήκε τον αντικαταστάτη του Manu Gulati στο πρόσωπο του lead CPU architect της ARM, Mike Filippo. Αν και δεν έχει γνωστό το αντικείμενο της εργασίας του Mike Filippo, το πιθανότερο είναι η συγκεκριμένη υψηλού προφίλ πρόσληψη αναμφισβήτητα να βοηθήσει την Apple να εξελίξει τις επόμενες γενιές system-on-chip της σειράς A που θα δούμε μελλοντικά στις συσκευές iPhone, iPad, Watch κ.ά. Επιπλέον ο κ. Filippo αναμένεται να εργαστεί και στα «companion-chips» των υπολογιστών Mac ή στο AR headset της εταιρείας ενώ δεν αποκλείεται να εργαστεί και μελλοντικά πάνω στους ARM-based επεξεργαστές που φημολογείται ότι ετοιμάζει η Apple για τους φορητούς και desktop υπολογιστές της.  

Ο Mike Filippo εργάστηκε σε high-end designs επεξεργαστών για περίπου δέκα χρόνια στην ARM συμπεριλαμβανομένων των Cortex-A76 και μελλοντικών μοντέλων όπως των Hercules και Zeus. Επίσης εργάστηκε πάνω σε σχέδια επεξεργαστών ειδικά για δικτυακές υποδομές και για αυτοκίνητα, και επίσης εργάστηκε και σε σχέδια των AMD και Intel. Ο Mike Filippo υπέγραψε συμβόλαιο με την Apple τον Μάϊο και αυτή την εποχή εργάζεται στο παράρτημα της εταιρείας στο Austin, όπου η εταιρεία εργάζεται πάνω σε νέα σχέδια ημιαγωγών.

TechCrunch

  • Like 1