Στο παγκόσμιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple λέγεται πως θα παρουσιαστούν τα επανασχεδιασμένα iMacs που θα φέρουν πολύ λεπτά πλαίσια στις άκρες.

Σύμφωνα με τον leaker Dickson, το επόμενης γενιάς iMac θα έχει σχεδίαση εμπνευσμένη από το iPad Pro και με λεπτότερα πλαίσια, παρόμοια με αυτά που έχουμε δει στην οθόνη της Apple Pro Display XDR. Το iMac λέγεται επίσης πως θα εξοπλίζεται με το T2 chip, ώστε να ενσωματώνει αρκετές νέες λειτουργίες ασφαλείας και εξελιγμένες δυνατότητες. Ο Dickson αναφέρει ακόμη ότι το ανανεωμένο iMac θα διαθέτει γραφικά AMD Navi ενώ ο αποθηκευτικός του χώρος θα είναι εξ’ ολοκλήρου τύπου Flash, σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα που είχαν υβριδικό σύστημα Fusion Drive το οποίο συνδύαζε SSD και σκληρό δίσκο.

Το iMac της Apple έχει περίπου έναν χρόνο να αναβαθμιστεί, οπότε σίγουρα η ώρα του πλησιάζει. Άλλος leaker, ο CoinX, ισχυρίστηκε τον Μάρτιο ότι μία αναβαθμισμένη έκδοση του iMac πλησιάζει σύντομα, αλλά από τότε δεν έχει κοινοποιήσει περισσότερες πληροφορίες για αυτό. Στο μεσοδιάστημα, η Intel ανακοίνωσε τους νέους επεξεργαστές Comet Lake στα τέλη Απριλίου, που θα ήταν κατάλληλοι για το iMac, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει πληροφόρηση για τους επεξεργαστές που σκοπεύει να συμπεριλάβει η Apple στα μοντέλα της.

Ακόμη μία φήμη που είχε ακουστεί τον Απρίλιο, αναφέρει πως η Apple σκοπεύει να παρουσιάσει iMac 23’’ σε χαμηλότερη τιμή, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, γεγονός που οδήγησε σε κάποια σύγχυση αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της κυκλοφορίας των iMac. Απομένει να δούμε αν το μοντέλο των 23’’ θα κάνει ντεμπούτο στο συνέδριο WWDC, και αν τελικά κάνει, ποιες άλλες αλλαγές θα δούμε στα μεγέθη, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή το iMac προσφέρεται σε 27 και 21.5 ίντσες.  Στο ίδιο συνέδριο θεωρείται σίγουρο ότι θα ανακοινωθεί και η μετάβαση των υπολογιστών Mac σε επεξεργαστες της ίδιας της Apple που θα στηρίζονται στην ARM αρχιτεκτονική, με τον iMac να είναι ένα από τα μοντέλα που θα επωφεληθούν από την αλλαγή.

  • Like 2