Η επένδυση αφορά εργοστάσιο κατασκευής οθονών LED και Micro-LED στην Ταϊβάν

Σύμφωνα με άρθρο της Ταϊβανέζικης ιστοσελίδας CENS (Taiwan Sourcing Service Provider) η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει $330 εκατομμύρια σε ένα εργοστάσιο στην Βόρεια Ταϊβάν για την κατασκευή οθονών LED και Micro-LED για τα μελλοντικά της μοντέλα iPhone, iPad, MacBook και άλλες νέες συσκευές.

Η Apple θα συνεργαστεί στην κατασκευή του εργοστασίου με την εταιρεία Epistar, την κορυφαία εταιρεία παραγωγής οθονών LED στην Ταϊβάν, καθώς και με την γνωστή εταιρεία κατασκευής οθονών LCD επίσης από την Ταϊβάν, AU Optronics. Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στην περιοχή Longtan του Hsinchu Science Park, και η «συνεισφορά» της Apple θα είναι περίπου $334 εκατομμύρια.

Το νέο εργοστάσιο σηματοδοτεί την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην περιοχή, και σύμφωνα με πληροφορίες η Αμερικάνικη εταιρεία έχει ήδη στείλει ένα επιτελείο για να εργαστούν στο εγχείρημα. Εδώ και πολύ καιρό αναμένεται από την εταιρεία να χρησιμοποιήσει τεχνολογίες Mini LED και Micro-LED σε συσκευές της (η εταιρεία άλλωστε έχει κατοχυρώσει σχετική με την τεχνολογία ευρεσιτεχνία), και λέγεται ότι το επερχόμενο Apple Watch αλλά και το ανανεωμένο 16-inch MacBook Pro θα κάνουν χρήση της τεχνολογίας.

microled.jpg.db19e83c57e70821b4c8fa8dc2b84feb.jpg

Οι οθόνες Mini LEC και Micro-LED έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων τεχνολογιών επειδή καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και μπορούν να τοποθετηθούν σε πολύ λεπτές συσκευές. Καταναλώνουν το 1/10 της ενέργειας που καταναλώνουν οι οθόνες LCD ενώ o χρωματικός κορεσμός πλησιάζει τα επίπεδα OLED. Όπως συμβαίνει με τα εικονοστοιχεία OLED, έτσι και στην περίπτωση της τεχνολογίας Micro-LED είναι «αυτόφωτα» όμως συγκριτικά προσφέρουν επιπλέον υψηλότερη φωτεινότητα, μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και ευρύτερη χρωματική γκάμα, παράλληλα με υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης και μεγαλύτερες γωνίες θέασης. Ακριβώς για αυτό το λόγο η Apple φαίνεται να «στοιχηματίζει» υπέρ της τεχνολογίας, αν και οι οθόνες του είδους είναι δυσκολότερο να κατασκευαστούν.

  • Like 1