Το όνομα του διάσημου σχεδιαστή Jony Ive φαίνεται πως αφαιρέθηκε από τη σελίδα της Apple, κάτι που μεταφράζεται πως ο χρόνος τελειώσε για αυτόν στο Cupertino. Ο Ive ξεκίνησε στην Apple το 1992 και ήταν ο team leader της ομάδας σχεδίασης έως και το 1996.

Η τελευταία ημέρα του Ive στην Apple ξεκίνησε νωρίτερα αυτή τη χρονιά σαν ένα μυστηριώδες γεγονός. Το δελτίο τύπου τον Ιούνιο ανακοίνωνε την αναχώρησή του και ότι αυτή θα συνέβαινε κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους. Όμως αν και θα φύγει από την Apple θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί της.

Ο Ive δημιουργεί μία νέα εταιρεία σχεδίασης, τη LoveFrom με την οποία θα έχει ενεργή συνεργασία με την Apple. Μία εταιρεία που συνιδρυτής και συνεργάτης θα είναι ένας από τους παλαιότερους φίλους του Ive, ο Marc Newson. Ο Tim Cook ανέφερε πως η Apple θα συνεχίσει να εκμεταλλεύεται το ταλέντο του Ive και θα συνεργάζονται στενά σε αποκλειστικά project.

Πλέον όλα τα μάτια στρέφονται στην LoveFrom. Οι Ive και Newson έχουν μακρά ιστορία με την Apple η οποία περιλαμβάνει και το Apple Watch. Μάλιστα οι δυο τους είχαν σχεδιάσει στο παρελθόν ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αξίας $250.000 για να ενισχύουν το φιλανθρωπικό έργο του RED Project (χρήματα τα οποία πηγαίνουν στο παγκόσμιο ταμείο για τη μάχη του HIV/AIDS) αλλά και ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο το οποίο θα κοσμούσε το ξενοδοχείο Claridge στο Λονδίνο.

Επόμενη στάση; Ίσως ένα Apple Car. Άλλωστε ο Ive είχε δηλώσει πως δεν εντυπωσιάζεται από τα σημερινά αυτοκίνητα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αν η Apple εισέλθει στο χώρο των αυτοκινήτων, ο Ive θα είναι ο άνθρωπος που θα αναλάβει το project.

TheVerge