Από τον Φεβρουάριο του 2022 που είχε προγραμματιστεί, πλέον η ημερομηνία επιστροφής είναι άγνωστη.

Η Apple προσάρμοσε για τέταρτη φορά τα σχέδιά της για επιστροφή των εργαζομένων στο γραφείο. Οι εργαζόμενοι επρόκειτο να ξεκινήσουν ένα υβριδικό πρόγραμμα τον Φεβρουάριο του νέου έτους, αλλά η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον έβαλε πρόωρο τέλος σε αυτά τα σχέδια.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Apple προσπάθησε επανειλημμένα να καθορίσει οδηγίες για το πότε θα ξεκινήσει ξανά η εργασία από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Ο αρχικός στόχος του Σεπτεμβρίου 2021 δεν έγινε δεκτός από ορισμένους υπαλλήλους που δημιούργησαν ένα κανάλι στο Slack με το όνομα «Υποστηρικτές της απομακρυσμένης εργασίας» και κυκλοφόρησαν μια επικριτική επιστολή αναφορικά με την πρόταση της Apple. Η μετάλλαξη Δέλτα απαιτούσε περαιτέρω καθυστερήσεις, οι οποίες έβαζαν στόχο αρχικά τον Ιανουάριο και έπειτα τον Φεβρουάριο του 2022.

Η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον επανέφερε τις εντολές για μάσκα στα καταστήματα της Apple στις ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα. Ήδη τρία καταστήματα σε Αννάπολις, Οτάβα και Μαϊάμι έκλεισαν έπειτα από κρούσματα του ιού.

Lyft, Uber και Alphabet, η μητρική της Google, έχουν επίσης καθυστερήσει τις επιστροφές στα γραφεία τους, με τις δύο τελευταίες μαζί με την Apple να μην έχουν ορίσει ακόμη νέα ημερομηνία. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι και άλλες εταιρείες με την επιλογή της εξ’ αποστάσεως εργασίας θα ακολουθήσουν το παράδειγμα τους τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

  • Like 1