Η νέα έκδοση έρχεται με λειτουργίες Spatial Audio, Head Tracking & Universal Control.

Η Apple κυκλοφόρησε το macOS Monterey 12.3, την τρίτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος macOS Monterey που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021. Το macOS Monterey 12.3 έρχεται σε κάτι παραπάνω από ένα μηνά μετά την κυκλοφορία του macOS 12.2, μια ενημέρωση που αντιμετώπισε μια ευπάθεια του Safari.

Μέσα από την ενότητα «Ενημέρωση Λογισμικού» οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν τις συμβατές συσκευές τους στο macOS Monterey 12.3. Η Apple κυκλοφόρησε επίσης το macOS Big Sur 11.6.5 για χρήστες που δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί σε macOS Monterey.

Το macOS Monterey 12.3 φέρνει πολλές νέες δυνατότητες, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η Universal Control. Η λειτουργία Universal Control έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα μόνο ποντίκι/trackpad και ένα πληκτρολόγιο σε πολλούς Mac υπολογιστές και iPad (αρκεί το iPad να τρέχει την έκδοση iPadOS 15.4). Μετά την αναβάθμιση των συσκευών σε macOS 12.3 και iPadOS 15.4, το Universal Control λειτουργεί αυτόματα, επιτρέποντας στον κέρσορα και το πληκτρολόγιο του Mac να λειτουργούν στο iPad αλλά και αντίστροφα.

Η ενημέρωση προσθέτει νέους χαρακτήρες emoji που περιλαμβάνουν ένα πρόσωπο που λιώνει, ένα δαγκωμένο χείλος, χέρια που σχηματίζουν μια καρδιά, φυσαλίδες, φασόλια, ένα πρόσωπο με το στόμα διαγώνια, μία παλάμη, αυγά, ένα troll, χαμηλή μπαταρία κι άλλα. Ακόμη, φέρνει υποστήριξη για την προσθήκη σημειώσεων στο iCloud Keychain ενώ προσθέτει δυναμική παρακολούθηση του κεφαλιού (Head Tracking) για τη λειτουργία Spatial Audio σε M1 Mac όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τα υποστηριζόμενα AirPods.

Το macOS Monterey 12.3 προσθέτει επίσης υποστήριξη για την ενημέρωση του firmware των AirPods όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα σε Mac, καθώς και καταργεί τις επεκτάσεις πυρήνα (kernel extensions) που χρησιμοποιούνται από το Dropbox και το Microsoft OneDrive και καταργεί την Python2, με την Apple να δίνει οδηγίες στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μια εναλλακτική γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python 3 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Ολόκληρη η λίστα με τις νέες δυνατότητες και τις αλλαγές που συμπεριλαμβάνοντα στο macOS Monterey 12.3 βρίσκεται εδώ.

  • Like 1